Tou 20. 2012

Rasvaa, rasvaa, enemmän rasvaa

Tämän ruokavalion sanoma on yksinkertainen: syö ja nauti. Näin kertoo Marja-Liisa Huuhtanen, LCHF- dieetin vankkumaton noudattaja ja puolestapuhuja.

Ruokavalioita on joka lähtöön. Niiden kirjavasta joukosta yksi toimii yhdellä, toinen toisella. Tavoitteena lähes jokaisella on kaiketi nauttia ruoasta ja voida hyvin. Marja-Liisa Huuhtanen (63) on löytänyt hyvän ja energisen olon LCHF- dieetistä.

Kirjainyhdistelmän takaa paljastuu ruokavalion idea: low carb, high fat eli vähän hiilihydraatteja, paljon rasvaa. Tässä dieetissä rymistellään siis selkeästi normaaleja ravintosuosituksia vastaan.

– Tää on radikaali juttu, Marja-Liisa huudahtaa.

Tapaan tämän radikaalin syöjän kotonaan Lapinjärvellä. Vietämme helteistä päivää puhuen ruoasta, hyvästä olosta, vihatuista hiilareista – ja tietenkin rasvasta.

Lähde (Yllätyitkö?)

Huomasin juuri että lehden ruotsinkieliseen artikkeliin on lisätty se normaali paskanjauhaminen Suomen Sydänliiton “asiantuntijoiden” taholta. Erittäin heikko esitys. Vaikka totuus kuinka karvastelee niin olisi kuitenkin syytä pysyä siinä.

Ja eikun paranee! Kuka ruudinkeksijä Sydänliitossa vuodatti seuraavan, täysin idioottitason tekstin? En vaivaudu edes kääntämään, jätetään hyvät naurut ruotsinkielentaitoisille.

”Kvaliteten avgör

Då en person som följer LCHF-diet i sin kost använder mycket grönsaker, bär och frukt och fullkornsprodukter, och tillsammans med huvudrätten väljer fullkornspasta eller -ris, får han eller hon ur sin kost nödvändiga vitaminer och skyddsnäringsämnen samt tillräckligt med fibrer. Det lönar sig inte att ersätta kolhydraterna med smör och grädde. Däremot hålls fett- och proteinkvaliteten god med hjälp av fisk, magert kött, sojaprodukter, bönor, ärter och nötter. Genomförd på detta sätt överensstämmer LCHF-dieten i det närmaste med de nuvarande kostrekommendationerna och möjliggör en bestående viktkontroll.”

Ylläoleva on naurettavin selittely mitä olen nähnyt ja osoittaa pelkästään sen että Sydänliitossa ei ole pienintäkään hajua sen kummemmin LCHF-ruokavaliosta kuin vallitsevasta tilanteesta ravintotutkimuksen osalta.

Vihjaisin kostdoktorn:ille artikkelista jonka hän tietenkin otti blogiinsa. Sairaanhoitajan (Marika Vänskä) selittely (täysin hatusta) saa ansaitsemansa tuomion/naurut lukijoiden kommenteissa.

lähde