Mar 20. 2012

Svenska Dagbladet julkaisi hälyyttävän tutkimusraportin koskien D-vitamiinin puutetta:

Artikkeli

Uutta tutkimusraportissa on se että heillä joilla on hyvä D-vitamiinitaso veressään on huomattavasti pienempi riski sairastua MS:sään. On hyvin mahdollista että D-vitamiini suojaa MS-tautia vastaan. Aikaisempi tutkimus on nimittäin osoittanut että MS-potilaat jotka saivat D-vitamiinilisän tulivat terveemmäksi kuin vertailuryhmä ilman D-vitamiinilisää. Vähintään kaksi uutta suurta tutkimusta on tulossa.

Tulevia tutkimuksia odotellessa on sopivaa että kaikki joilla on MS ottavat D-vitamiinilisän. Se on vaaratonta joten mahdolliset terveysvoitot ovat todella suuria kustannukseen verrattuna (1kruunu/päivä)

Tutkijat ja lääkärit ehdottavat 25 D.pisaraa päivässä koko kansalle (yli 1-vuotiaille). Tämä vastaa 2000 yksikköä D-vitamiinia päivässä.

Lähde