Lok 15. 2012

Osittainen käännös:

Elintarvikelaitoksen suositukset saavat aikaan sen että monilla Tukholman kouluista on tarjolla ainoastaan kevytmargariini Becel. Tutkija Göran Petersson, Chalmers:in korkeakoulusta, sanoo tämän olevan terveydelle vaarallista. ”Koulut ovat valinneet kaikkein pahimman vaihtoehdon”.

Becel on ”nyckelhåls” (terveydelle hyväksi) merkitty tuote joka on saanut paljon kielteistä arvostelua osakseen. Yksi arvostelijoista on Göran Petersson, riippumaton tutkija Chalmers:ilta. Hän on tutkinut elintarvikkeisiin liittyviä kysymyksiä yli 10 vuotta. Hänen mielestään on täysin vastuutonta tarjota margariinia lapsille.

”Margariinien joukossa juuri Becel:issä on erittäin paljon omega-6 rasvahappoa ja monityydyttämätöntä rasvaa, meille vahingollista liian paljon nautittuna.

Hän on tutkinut ravintorasvoja usean vuodenn ajan ja viimeksi keväällä hän julkaisi oppaan koskien eri tyyppisiä rasvoja. Becel sijoittui vaarallisimpaan ryhmään koska sillä on kaikkein huonoin rasvayhdistelmä. Becelin jokapäiväinen käyttö saattaa hänen mielestään johtaa lukuisiin terveyshaittoihin.

”Olen huomannut haitallisia vaikutuksia,kun on kysymys sydän- ja verisunisairauksista. Löytyy myös tutkimusraportteja jotka liittävät Becelin käytön syövän vaaraan.

”Vanhentuneet ja virheellist ravintosuositukset johtavat siihen että kouluissa käytetään pahinta mahdollista vaihtoehtoa. Jos suosituksia noudatetaan kirjaimellisesti niin ainoa vaihtoehto on Becel.

Lähde

Oma kommenttini:

Elintarvikelaitoksen suositukset eivät ole laki vaan niin kunnallispolitiikoilla kuin kouluillakin on mahdollisuus tarjota lapsille myös terveellinen vaihtoehto ts. Voita tai Bregott:ttia (vrt. Voimarin)