-paras ylipainoisille lapsille-jälleen!

Jou 2. 2012

Haluatko pudottaa painoasi? Tutkimus tutkimuksen jälkeen osoittaa että se mitä sinun tulee välttää on sokeri ja tärkkelys. Tämä koskee myös lapsia ja nuoria. Uusin tutkimus näyttää että lapset (keski-ikä 13 vuotta) pudottivat painoaan enemmän tiukalla vähähiilihydraattisella ruokavaliolla vaikka saivat syödä itsensä kylläisiksi.´

Tutkimusraportteja

Tutkimusraportti johon viitataan artikkelissa

Lapsilla jotka söivät vallitsevan rasvanpelkoisen ja kalorirajoitetun ruokavalion mukaan oli vaikeuksia painonpudotuksessa ja he olivat nälissään. Vertailussa eivät heidän terveysarvonsa parantuneet.

Aikaisemmin on vähintään kaksi tutkimusta osoittanut paremman tuloksen ylipainoisille lapsille ja nuorille kun he noudattivat tiukkaa vähähiilihydraattista ruokavaliota.

link1

link2

Kaiken kaikkiaan löytyy nyt 18 tutkimusta (korkeinta tasoa, RCT) jotka osoittavat selvästi parempia tuloksia painonhallinnassa verrattuna vanhaan ”syö vähemmän, juokse enemmän” neuvvoon. Tämä neuvo ei tietääkseni koskaan ole voittanut vertailututkimusta.

Tilanne juuri nyt vähähiilihydraattisen ruokavalion hyväksi 18-0. Nöyryyttävää virallisen ruokavalion edustajille.

Vähähiilihydraattinen ruokavalio on hyvä painonhallintakeino järkeville, hyvän olon saavuttamiseksi treenaville. Ahtaa pastaa päivittäin, pitää kalorit alle kulutuksen ja kuitenkin pakottautua treenaamaan kuin eliittiurheilijat sopii ainoastaan itsensä kiduttajille.

Lähde

Uusi tutkimus: Liikalihavuuden syyllinen, ruoka vai liikunnan puute?

Aiheutuuko liikalihavuusongelma huonosta ruoasta vai onko perimmäisenä syynä treenauksen/liikunnan puute? Uusi tutkimus kaataa CocaColan väitteen: ”Ylipainoiset limsaa juovat lapset tarvitsevat enemmän aikaa juoksumatolla”.

Vaikuttaa siltä että esiisämme eivät polttanet enemmän kaloreita kuin mitä me teemme tänäpäivänä. Siten liikalihavuus-epidemian syynä on tuskin laiskuus-epidemia. Ehkä taustalla on paremminkin nykyinen sokeria ja valkoisia jauhoja täynnä oleva roskaruoka

Raportti