Lok 4. 2013

Astuiko piru omille varpaillen kirkossa (NNR5, ravintosiosituskonferenssi Kööpenhaminassa)?

Tutkija Ursula Scbwab, ItäSuomen yliopisto, tunnettu rasvalla pelottelija ja vähähiilihydraattisen ruokavalion vastustaja, on käynyt läpi tutkimuksia siitä mitä rasvaa meidän tulisi syödä, aukaisee suunsa yhtä-äkkiä hyvin yllättävällä tavalla:

”Kun ruokavalion rasvapitoisuus menee alle 25E% niin triglyceridien taso veressä nousee, hyvä kolesterooli laskee ja huono glukoosin sietokyvyn, diabeteksen esivaiheen kehitys alkaa.”

Tällä lailla, sen kummemmin edes olkapäittään kohauttamatta, hän kaataa kaikki vähärasvaista suosittelevat ruokavaliot joita meille on suositeltu 70-luvulta lähtien. Hän ei kuitenkaan kommentoi yhdelläkää sanalla neuvoja ja suosituksia joita meille on jaettu jo vuosikymmeniä. Raukkamaista, sanoisin.Yhdessä vaiheessa korkeintaan 30E% tilisi saada rasvasta. Mitä vähemmän rasvaa – sitä parempi. Suositus on johtanut siihen että kansalle on kehittynyt, metaboolinen oireyhtymä, korkea triglyceriditaso, matala hyvien kolesteroolien taso, huono glukoosin sietokyky (diabeteksen esiaste). Seurauksena yllämainituista on ollut seurannaissairaudet, diabetes, sydän- ja verisuonisairaudet ja syöpä.

katso

lähde

Veijo:

Ei voi olla tulematta mieleen että näin sitä järjstetään itselle pakoteitä kunhan koko jaarittelu rasvan vaaroista kaatuu niskaan (jonka se jo totellisuudessa on tehnytkin ).

Schwab tekee saman kuin Puska Suomen televisiossa kun hän myönsi että PK-projektin ainoa hyöty oli tupakoinnin väheneminen tutkimusalueella. Vaikea laskea edes sitä hyödyksi koska tuoakointi väheni samaan aikaan muillakin alueilla.

No, mainituilla lausunnoillahan voi sitten koettaa pelastaa nahkansa sanomalla että ”Niinhän minä sanoin”.