Tou 19. 2012

Kostdoktorn Andreas Eenfeldt:in vihjeet siitä missä vaivoissa LCHF-ruokavalio voi auttaa. Ota huomioon että yhä puuttuu hyviä tutkimustuloksia kyseisestä.

Näihin vaivoihin voi LCHF auttaa:

Vatsavaivat

” Tavallisimmin koetut vatsavaivat, kaasuja, herkkä suoli, vatsanväännteet ja ripulit paranevat huomattavasti LCHF:llä. Tueksi löytyy vähintään yksi tutkimusraportti”.

Nivelsärky

”Heikosti tutkimuksia mutta useita myönteisiä raportteja LCHF-ruokavaliota noudattavilta. He ovat huomanneet ruokavaliona auttavan eri tyyppisiin nivelsärkyihin. Yhteys ehkä löytyy gluteenin (viljat), joka herkillä voi aiheuttaa tulehduksia, poisjättämisestä.”

Prostatavaivat

”On silmiinpistävää kuinka moni raportoi tulevansa paremmiksi ja vältyvänsä jatkuvalta vessassa juoksemiselta. Syynä voi olla se että insuliinitaso laskee, korkea taso aiheuttaa turvotusta ja ylimääräisiä nesteitä.”

Epilepsia

”Jännittävä aihe. Runsaasti rasvaa sisältävää ravintoa on todistettavasti käytetty hyvin tuloksin vaikeasta epilepsiasta kärsivien lasten hoidossa.” Aikuisten kohdalla on tähän mennessä tehty yksi tutkimus ja se näyttää yhtä hyviä tuloksia. Itse olen saanut useita raportteja LCHF-ruokavalion noudattajilta joptka kertovat kohtausten vähentynee huomattavasti.”

Acne

” Löytyy paljon näyttöä siitä että korkean insuliinitason ja acnen välillä on yhteys, mpnet huomaavat acnen vähenvän siirryttyään LCHF-ruokavaliolle, Tarkkaa tietoa siitä mistä tämä johtuu ei ole, ehkä korkea insuliinitaso lisää talin tuotantoa. Yksi tutkimusraportti kertoo että GI-ruokavalio voi vähentää acnea.”

PCOS

”Sairaus joka kulkee käsi kädessä metabolisen oireyhtyman kanssa, sairastuneilla on mm. ylipainoa, korkeitainsuliinitasoja, epäsäännölliset kuukaautiset ja vaikeuksia tulla raskaiksi. LCHF vaikuttaa erinomaiselta käsittelyltä. Pieni tutkimus on näyttänyt hyviä tuloksia ja raportit lääkäreiltä ja LCHF-ruokavalion noudattajilta ovat myönteisiä.”

Migreeni/päänsärky

”Runsaasti raportteja vähemtyneestä vaivasta ketogeenista (kuten LCHF) ruokavaliota noudattavilta. Vaikuttaa siltä että ruokavaliolla on erittäin myönteinen vaikutus joillekkin. Mistä tämä johtuu on epäselvää. Ehkä tasaisempi verensokeri johtaa vähentyneeseen päänsärkyyn. Hyviä tuitkimuksia ei löydy vielä.”

Allergiat/astma

”LCHF-ruokavalion noudattajilta myönteisiä raportteja vähentyneistä vaivoista. On kuitenkin vaikeaa sanoa mistä vaivojen väheneminen johtuu. Ehkä syitä voidaan etsiä vähentyneestä omega6 rasvojen käytöstä, vähemmistä lisäaineista tai sitten kyseessä on vain luonnollinen vaihtelu joka olisi ilmeentynyt joka tapauksessa. Kaikki on hyvin epävarmaa ja tutkimusta tarvitaan.”

lähde1

lähde2