Lok 3. 2013

Valhe se on pienikin valhe mutta Yle:n odottaisi pysyvän asiassa terveyttämme koskevissa jopa mitättömissä muutoksissa.

Yle uutisoi uusista ravintosuoituksista:

”Nyt asiantuntijat sanovat tutkimustietoon vedoten, että kovan rasvan määrä pitää rajata alle kymmeneen prosenttiin kokonaisenergiamäärästä. Aiemmin suositus oli noin kymmenen prosenttia. Valtaosa rasvasta pitäisi olla niin sanottua pehmeää rasvaa, jota saa esimerkiksi kalasta ja tietyistä kasveista.”

artikkeli

Miten todellisuus on?

Vähän vähemmän hiilihydraattia, vähän enemmän rasvaa-ja enemmän keskittyminen laatuun. Samoin enemmän D-vitamiinia.

Kuin kusaisi Missisippiin mutta kuten olen sanonut niin Elintarvikelaitoksen kuin THL:n käytävillä kuultavasta supinasta: ”Varovasti, ettei kansa huomaa että heitä on kusetettu (Missisippiin?) vuosikymmeniä”

Kukaan asiaa seurannut ja tietäen kuinka tiukassa on saada aikaan muutoksia vaikka kaikki moderni tutkimus on näitä uusia suosituksia vastaan Esim. kaikissa vertailutesteissä niin diabeteksen kuin liikalihavuuden kohdalla.on vähärasvainen, runsashiilihydraattinen ruokavalio ollut hännähuippuna.

Ei tule muuttamaan minun ruokatottumuksiani millään lailla. LCHF pitää mitnut erossa lääkityksest, kylläisenä ja hyvinvoivana loistavin terveysarvoin.

linkki

katso myös