Kes 29. 2013

Vanha totuus ravinnosta ja terveydestä

”Rasva on pahasta, erikoisesti tyydytetty rasva, ja sitä sinun tulee välttää. Rasvasta saat korkean kolesterolin joka johtaa verisuonten kalkkeutumiseen ja sydäninfarktiin. Jos sinulla on korkea kolesteroli niin sinun tulee syödä statiineja lääkkeenä. Jos käytät rasvaa niin valitse margariini ja kevyttuotteet”

”Ihmisistä tulee ylipainoisia koska he syövät liian paljon ja liikkuvat liian vähän. Jos haluat pudottaa painoasi niin sinun tulee syödä vähemmän ja liikkua enemmän.”

”Jos et onnistu niin et ole yrittänyt tarpeeksi kovasti. Muita ruokavalioita ei voida suositella koska ne ovat muoti-dieettejä ja vaarallisia terveydelle.”

”Syö enemmän vihanneksia ja hedelmiä. Hiilihydraatti on hyväksi sinulle, erikoisesti täysjyvä. Pidä hiilihydraatti ravintosi perustana. Varo suolaa. Syö vähemmän lihaa. Syä mielellän kalaa. Kalori on kalori”.

Vanhan totuuden puolustajat kertovat mielellään että sairastuminen sydäninfarktiin on vähentynyt viimeisten 20 vuoden aikana ja ottavat mielellään kunnian siitä itselleen. ”Tämä johtuu siitä että kansa on noudattunt ravintosuosituksia”.

Samaan aikaan on liikalihavuus- ja diabetesongelma räjähtämässä käsiin. Selityksenä sille on vanhan totuuden puolustajilla :”Se johtuu siitä että kansa ei noudata ravintosuosituksia”.

Jos kansa seuraa ravintosuosituksia tai ei, siitä voidaan keskustella. Samaan aikaan on kuitenkin uusi totuus ravinnosta ja terveydestä saanut yhä enemmän jalansijaa blogeissa. Eikä pelkästään siellä. Tietelliset tutkimukset tukevat uutta totuutta koko ajan yhä enemmän.

Uusi totuus ravinnosta ja terveydestä

Tyydytetty rasva ja kertatyydyttämätön rasva ovat aivan OK. Teolliset transrasvat ovat vaarallisia. Monityydytetyt kasvisöljyt ovat vaarallisia ja niitä tulee välttää.

“Voi on aina parempi vaihtoehto kuin margariini.”

”Syömme aitoa ruokaa, mielellään lihaa, mieluiten ruohoa syövistä eläimistä, terveyden ja luonnon hyväksi.Syömme myös kalaa ja vihanneksia. Teollisista puolivalmisteista pidämme näppimme erossa ja ”light” on varoitusmerkki joka kertoo että tuotetta täytyy välttää”.

”Vältämme mielellämme hiilihydraateja, samoin virvoitusjuomia ja karamellejä. Vältämme myös hitaita hiilihydraatejakoska kaikki hiilihydraatti lopulta muuttuu sokeriksi ja johtaa verensokerin nousuun ja tulehduksiin. Tulehdus verisuonissa johtaa taas verisuonten kalkkeutumaan”.

”Hiilihydraatit ovat syyllinen liikalihavuuteen. Fruktoosi on epäilyttävä ja jos nyt kokonaisia hedelmia voi poikkeustapauksessa syödä niin hedelmämehu (juice) on pahaksi terveydelle”.

”Jos olet terve niin et tarvitse olla huolissasi kohtuuullisesti kohonneest kolesterolista.Staiineilla on paikkansa jos olet sydänsairas vaikka vaikutus onkin enemmän tulehuksi vastustava kuin kolesterolia alentava.”

” Uuden totuuden kannattaja harrastavat liikuntaa hyvinvoinnin takia mutta kuitenkin ravinto on tärkein tekijä. Huonon ravinnon vaikutuksia ei voi kumota lisäämällä liikuntaa.”

Ylläoleva on käännös hollantilaisesta blogista. Alkuperäisen voit lukea tältä:

http://ds9a.nl/new-consensus/

Blogin käänöstä on modifioitu. Blogi sisältää mm. uuden totuuden kannattajien nimiä.

Lähde