Hei 2. 2012

Suomalainen Lääkäriseura Duodecim on vuonna 1881 perustettu tieteellinen yhdistys, joka kehittää lääkärin ammattitaitoa ja käytännön työtä täydennyskoulutuksen, julkaisujen ja apurahojen avulla. Seuraan kuuluu yli 20 000 lääkäriä ja lääketieteen opiskelijaa sekä 100 jäsenyhdistystä.

Linkki

“ruotsalaisten tutkimus on ehkä laadukkain asiasta tehty selvitys.”

Ymmärrän hyvin että esim. Iltalehden kaltainen roskalehti menee halpaan mutta Duodecim:illä luulin olevan palkkalistoillaan osaavia asiantuntijoita. Katin villat, pelkkiä amatöörejä ja täysin lääketieteestä perillä olemattomia.

Vihjeeksi Duodecimin koulupojille ja asiantuntemustaan ylläpitämään kykenemättömille:

http://lchf3356.blogit.fi/median-riemua-alaarvoisen-tutkimuksen-pohjalta/

Näyttää lähinnä siltä että Duodecimin tiedetuntemus tulee lähinnä iltapäivälehdiltä (lue roskalehdiltä). Olisi ehkä hyväksi lukea vähän muutakin.

Kyseisessä tutkimuksessa on enemmän aukkoja kuin Uuno Turhapuron paidassa joten en pysty keksimään mitään syytä Duodecim:ille julkaista “uutista”. Tai keksin tietenkin sen ainoan syyn. Nykyisten satukirjoihin perustuvien suositusten hampaat irvessä puolustamisen.