Elo 19. 2012

Artikkeli

Munankeltuainen, tupakointi ja media.

Höyhensarjan tiedettä. Haastattelututkimus ei riitä näyttämään sen kummemin syytä tai seurausta.

Kyseinen tutkimus on siinäkin sarjassa heikoimmasta päästä. Sen sijaan että kysyttäisiin montako kananmunaa söit viime viikolla kysytään montako keltuaista söit kymmeniä vuosia sitten. Montako sinä söit 1987? Muistatko?

Pelkkää tyhmyyttä toisinsanoen. Media tarttuu tietenkin tilaisuuteen, mielestäni pelkästään näyttämään millä jalalla siellä seistään. Tutkimuksen laadulla ei ole väliä kunhan se vaan luo ”uutisia”.

Lähde myös

Jos joku olisi vaivautunut lukemaan raportin niin olisi huomannut että jopa tutkimuksen takana olevat tutkijat ovat epävarmoja tuloksesta——–mutta sittenhän siitä ei olisi saatu ”terveyshälytystä” kultakalan muistilla varustettuun mediaan.