Mar 23. 2011

Testasin Karppinen ruispala leivän

Tulos oli kieltämättä yllätys. Kuten diagrammista näkyy niin verensokerin nousu lähti liikkeelle samalla tavalla molemmilla leivillä. Sitten seurasi se mitä tottuneena karppaustuotteiden laatuun en oikein odottanut. Verensokeri ruisleivällä jatkoi nousuaaan vielä puoli tuntia lisää siitä missä Karppinen alkoi taittua alas. Huomion arvoinen asia on myös se että verensokerini ei pudonnut terveen tasolle edes kahden tunnin jälkeen maalaisruisleivän tuloksessa. Valitettavasti mittatikut loppuivat kesken joten en pystynyt mittaamaan kuinka kauan kesti ennenkuin tulin takaisin alle 8,7mmol joka olisi pitänyt saavuttaa 2 tunnin jälkeen. Se lisäksi verensokerin laskeutuminen ruisleivän jäljeltä näyttää hidastuvan 2 tunnin kohdalla.

Tämä testitulos koskee tietysti minua diabeetikkona ilman lääkitystä. Ehkä myös sille että sokerirasituskoe näyttää olevan kohdallani kevyempi homma kuin ruisleipä löytyy järkevä selitys.

Diabeetikolle on sanoma mielestäni kuitenkin vesiselvä. Ruisleipä ei ole diabeetikon ruokaa. Mitä tulee Karppiseen niin jokainen päättäköön kohdaltaan. Minun ruokalistallani se ei säily. Terveelle uskoisin sen kuitenkin olevan parempi ratkaisu kuin tavallinen ruisleipä.

Olen pyytänyt leipurilta tarkemman selityksen maalaisruisleipään käytetyistä jauhoista.

Niin pian kun saan käsiini Vaasan Minihilarin niin liitän sen testiin.

Sinulle joka et siedä gluteenia on LCHF ruokavalio tietenkin hyvä ratkaisu.

Testissä käytetty VS-mittari: FreeStyle Lite

Karppinen 110gr = 5kpl ”puolisiivuja”

Maalaisruisleipä 110gr= 2 kpl normaalin kokoisia leipäpaloja.

Molemmat lajit syöty sellaisenaan, Syönnin aikana noin ½ dl vettä.