(syömällä reilusti yli oman tarpeen)

Lok 11. 2013

Sam Feltham testasi aikaisemmin LCHF ruokavalion syömällä 5800kcal päivässä (kolme viikkoa). Kaloriteorian mukaan hänen painonsa olisi tällä määrällä kaloreita pitänyt nousta 7,5kg. Todellisuudessa gänen painonsa nousi 1,7kg!Nyt on Feltham toistanut testin täsmälleen samalla kalorimäärällä mutta tällä kertaa runsaasti hiilihydraattia sisältävällä roskaruoalla. Sama määrä kaloraita mutta paino nousi 7,1 kg eli reilut 4 kertaa enemmän kuin LCHF ruokavaliolla.

Vyötärömitta kertoo myös asian. LCHF ruokavaliolla vyötärömitta pieneni 3 cm. Samalla määrällä rokarukaa vyötärömitta kasvoi 9,25cm!.

(Kuvat kertoo enemmän kuin sanat (katso kuvat linkistä, alimmainen LCHF ruokavaliolla.)

Veijo ihmettelee:

Kaloriteorian puolustajat löytävät varmasti jonkun selityksen ilmiölle?

LCHF (VHH) ruokavaliolla ei voi kasvattaa lihaksia? Mistä johtuu että hänen painonsa on noussut mutta vyötärömitta pienentynyt? (Tässä ehkä syy miksi LCHF ruokavalion aloittaville suositellan vaan unohtamista ja sen sijaan kokeilla esim. entisiä housujansa.)

lähde