Lok 11. 2013

Ann Fernholm:in (tieteisjournalisti) artikkeli ”Miksi diabeetikon verensokeri heilahtelee”.

Artikkeli on tulos hänen haastattelustaan tutkija, professori Patrik Rorsman:nin kanssa.

Mielenkiintoinen havainto:

”Diabeetikolla ei vapaudu glukogoonia, siksi verensokeri laskee liian matalalle. Sitä vastoin vapauttavat alfasolut glukagoonia kun verensokeri on liian ylhäällä ja silloin hormooni nostaa verensokeria. Tästä johtuen heilahtelee verensokeri ja on vaikeasti hallittavissa. Alfasolujen toiminta on toisinsanoen häiriintynyt”

Annika Dahlqvistin (lääkäri) kommentti:

On hyvä että asiaa tutkitaan. Monet diabeetikot saavat tasaisen/stabiilin verensokerin LCHF ruokavaliolla. Jotkut huomaavat että verensokeri tasoittuu heidän syödessä ainoastaan vähän hiilihydraatteja. Jokaisen diabeetikon tulee kokeilla mikä ruokavalio pitää juuri omalla kohdalla verensokerin tasaisena, auttaa savuttamaan mahdollisimman alhaisen insuliinin ja muun diabeeteslääkityksen tarpeen.

Lähde1
Lähde2