(Vihjeeksi THL:lle kuinka käy kun petos paljastuu.)

Ruotsin kansa vähät välittää vanhoista rasvanpelkoisista neuvoista. Yhä harvempi luottaa Elintarvikelaitoksen terveellisyysmerkintöihin tai käyttää kevytmargariineja. Tämä näkyy uudessa mielipidetutkimuksessa.

Arkikkeli

Elintarvikelaitoksen ravintoneuvoja uskoo että syyllinen on LCHF-ruokavalio. Hän uskoo yhä edelleen että laihat meijerituotteet ovat tärkeitä kansan terveyttä ajatellen.

Artikkelissa ravintoneuvojan luulot sahataan nilkkojen tasolta kahdden professorin toimesta:

Göran Berglund, (professor emeritus internmedicin Lund:in yliopistosta), on kriittinen Elintarvikelaitoksen kevytmargariini-neuvoista.Ei löydy mitää tieteellistä perustetta. Se että tyydytetty rasva aiheuttaaisi sydän- ja verisuonitauteja ei pidä paikkaansa, hän sanoo DN:lle.Göran Petersson, biokemian apulaisprofessori Chalmers:in teknillisestä korkeakoulusta Göteborg:issa. Hän on mm. Tutkinut/tarkastanut elintarvikkeita pääasiassa biokemian näkökulmasta.Elintarvikelaitoksen väitteet ovat vanhentuneita-on täysin käsittämätöntä että niitä yhä tarjotaan kansalle.

Ei pelkästään professoreille vaan myös suurelle osalle ruotsalaisia ovat huomanneet rasvanpelkobluffin. Kuinka Elintarvikelaitoksen terveellisyysmerkintä pakkauksissa voisi saada takaisin kansan luottamuksen? Ratkaisu on yksinkertainen: Päivittäkää merkinnät niin että ne pitävät yhtä ajankohtaisen tiedon kanssa. Lopettakaa puolustamasta minimaitoa ja kevyttuotteita. Lopettakaa täysin tarpeeton pelottelu voilla.

Pelkkä pään piilottaminen hiekkaan ei auta Elintarvikelaitos. LCHF ruokavalion syyttäminen kansan luottamuksen menetyksestä ei myöskään auta. On korkea aika tunnustaa erehdykset jotka kaikki ovat jo huomanneet, muuten ei luottamus palaa ikinä.

Lähde