Sattui lehdestä (Dagens Nyheter) silmiini artikkeli missä tutkijat selittivät että ylipainoisten naisten kohonnut riski sairastua rintasyöpään selittyy heidän korkeilla kolesterolitasiloilla. Tutkijoiden mukaan kolesterolimetabolismin sivutuote toimii syöpäsolujen ravintona. Todisteena he käyttivät hiirillä tehtyjen kokeiden tuloksia.

Artikkeli

Artikkelin suurena ongelmana on se että mitään yhteyttä korkean kolesterolitason, ylipainon ja liikalihavuuden välillä ei löydy. Se että meitä on syötetty tällä väärällä kuvalla, täysin ilman perusteita, sai minut alkamaan tarkastamaan nykyisiä ravintosuosituksia. Asiasta enemmmän kirjassani Ett sötare blod (voit lukea ensimmäisen luvun täältä

Vatsalihavuus (metaboolinen oireyhtymä) kytkeytyy sen sijaan veren rasvarymä-trioon, liian vähän hyvää HDL kolesterolia, liian korkeat triglyceridi- ja pienten, ilkeitten LDL kolesterolipartikkeliden tasot. Täältä voit itse lukea kuinka International Diabetes Federation määrittelee metabolisen oireyhtymän.

Monet tutkijat ovat sitä mieltä että liikalihavuus, ylipaino, metabolinen oireyhtymä ja rintasyöpä ovat yhteydessä korkeisiin insuliinitasoihin veressä. Insuliini on riskiä kasvattava tekijä. Nainen joka kärsii vatsalihavuudesta saattaa saada 10 kertaa korkeamman insuliinitason syödessään pastaa kuin terve nainen joka syö pastaa saman määrän. Kolesterolin taso heidän veressäään on erittäin usein sama.

Lähde

osittainen käännös.