Yhä useammat huomaavat että luonnollisen rasvan pelko on johtanut tervyspuolella täyteen katstrofiin. Expressen kirjoittaa englannissa ilmestyneestä hälytyksestä.

“Suurin osa pahimmista sokeriansoista löytyy vähärasvaisista tuotteista. Rasvaton jugurtti sisältää viisi teelusikallista sokeria”.

Expressen:

Lääkärit varoittaa: Sokeri yhtä vaarallista kuin tupakka.

Monet pahimmista sokeriansoista löytyy rasvattomista tuotteista. Rasvaton jugurtti sisältää viisi teelusikallita sokeria. Purkki Heintzin tomaattikeittoa 4 teelusikkallista ja Mars suklaapatukka kahdeksan teelusikallista, kirjoittaa Daily Mail:

Artikkeli

Elintarviketeollisuus on saanut neuvon vähentää sokeria tuotteissaan sen jälkeen kun useat lääkärit ja tutkijat ovat huomauttaneet että sokeri on yhtä vaarallista kuin tupakkka. Kaikki tutkimustulokset osoittavat että sokeria on tuotteissa vähennettävä vähintään 30% sairauksien ja kuolemantapauksien ehkäisemiseksi.

Sokeri on tämän päivän tupakka, sanoo Simon Capwell, kliinisen epidemiologian professori Liverpoolin yliopistosta.

Makeita juomia ja roskaruokaa on tarjolla kaikkialla ja pahaa avistamattomat vanhemmat ostavat tuotteita lapsilleen. Samaan aikaan elintarviketeollisuus on kiinnostunut pelkästään voitoista eikä tulevien sukupolvien terveydestä, jatkaa Capwell.

Sairaudet ja kuolema.

Liikalihavuusepidemia on tähän mennessä sanut aikaan niin sairauksia kuin kuolemantapauksiakin. Plkästään Isobritanniassa on liikalihvuuden ja diabeteksen aiheuttamat kustannukset 5 miljardia puntaa vuodessa, Jos sama suuntaus jatkuu niin vuonna 2050 tulee kustannukset ylittämään 50 miljardia puntaa.

Tavallinen kansalainen Isobritanniassa kuluttaa 12 teelusikallista sokeria päivässä muta jotku kuluttavat niinkin paljon kuin 46 teelusikallista. WHO:n suosittelema määrä on kymmenen telusikallista ja sekin tulaan todennäköisesti puolittamaan.

WHO:n mukaan on olemassa täysin pitävät perusteet sille että sokeripitoiset juomat ja muu sokerin kulutus on yhteydessä liikalihavuuteen. Diabetekseen ja sydän- ja verisuonitauteihin.

Harhaanjohtavaa markkinointia

On myös huomattu että jopa suolaiset ja terveelliseksi väitetyt tuotteet sisältävät suuria määriä sokeria.

Ei riitä että lisätty sokeri on suuri syyllinen liikalihavuuteen vaan yhä enemmän todisteita löytyy sille että se on syyllinen myös riskiin diabetes2 kehittymisessä ja samoin metabolisessa oireyhtymässä ja rasvamaksassa.

Tärkeintä on että suojaamme lapsemme tältä terveysvaaralta ja elintarviketeollisuuden on syytä huomata että heidän tulee välittömästi vähentää lisätyn sokerin määrrää. Samoin on tärkeää että teollisuus lopettaa virvoitusjuomien ja snacksien mainostamisen lapsille, sanoo Graham MacGregor, professori Wolfson Institute of Preventive Medicine:stä.