Syötkö täysjyväleipää koska uskot että se on terveellistä sinulle? Vaarana on että leipä sisältää todellisuudessa jotain muuta-tavallista epäterveellistä valkoista jauhoa.

Fazer kutsuu useita leipiään täysjyväleiväksi vaikka ne todellisuudessa sisältävät pääasiassa vehnäjauhoa-täysjyvän ollessa ainostaan niin vähäinen kuin 9%, kertoo GP:n artikkeli “Täysjyväleipä sisältää suurimmaksi osaksi vehnäjauhoa”.

GP

Onko Fazerin toiminta rangaistavaa? Ei tietenkään. Ei ole olemassa lakia joka estää myymästä “täysjyväleipää” jossa täysjyvän osuus on lähinnä symboolinen (homeopaattinen). Se että täysjyvää pitäisi olla täysjyväleivässä yli50% on vapaaehtoinen, alan oma sääntö. Sen säännön rikkomisesta ei tule mitään seurausta.

Valmistaja voi siis täysin vapaasti kuvata minkä tahansa vähäkuituisen leivän täysjyväleipänä. Erikoisesti Fazer-mutta myös muut valmistajat-usein valitsevat mahdollisuuden hämätä sinua.

PS

Jos olet huolissasi painostasi, verensokeristasi tai olet herkkä gluteenille niin vältä kaikkea leipää. Täysjyvä on ainoastaan hieman huonompi vaihtoehto kuin mikä muu leipä tahansa.

Lähde

Lue myös:

Sokeria? Kysyt kokojyväleipä kädessäsi. Tämäkö sokeria??

Yhdellä sanalla vastaus on, Kyllä

Joitakin tärkeitä poikkeuksia lukuunottamatta on hiilihydraateilla ja elintarvikkeilla kasveista kuten vihannekset, vilja ja hedelmät sama vaikutus verensokeriin kuin tavallisella hienolla sokerilla. Syötpä sitten palan ruisleipää, juot Coca.Colan tai syöt täyden kapustallisen perunamuhennosta niin vaikutus verensokeriisi on täysin sama, verensokeri kohoaa, nopeasti.

Lue koko artikkeli