Syöpä on sokeririippuvainen

Syöpäsolut näyttävät olevan riippuvaisia verensokerin suurista määristä. Tämän osoittaa tutkimus viime vuodelta jota nyt kutsutaan vuoden jännittävimmäksi tutkimustulokseksi.

Tutkimusraportti

Ann Fernholm (tieteisjournalisti) kirjoittaa blogissaan:

Tämä ei tietenkään tarkoita että vähähiilihydraattinen ruokavalio parantaa syövän. Ainahan meillä on tietty määrä sokeria veressä riippumatta siitä kuinka vähän hiilihydraattia syömme. Se mitä se saattaa tarkoittaa on että vähemmän hiilihydraattia ravinnossa jarruttaa syövän kehittymistä ja vähentää riskiä saada syöpä. Varmempia tutkimuksia tarvitaan että tietäisimme kuinka hyvin yllämainuttu pitää paikkansa ja kuinka suuri vähähiilihydraattisen ravinnon vaikutus on.

Joulukuussa kirjoitin tutkimuksesta jossa tutkijat ovat osoittaneet että rintasyöpäsolut ovat riippuvaisia sokerista. Prosesissa missä terveet solut muuttuvat sairaiksi muuttuu aineenvaihdunta rajusti. Ne alkavat käyttämääm yhä enemmän glukoosia. Jos tämä estetään niin samalla vältetään sairaaloinen kehitys.

Mediassa

lähde1

lähde2