Artikkeli

Otteita artikkelista:

“Diabeteksen lisääntyminen on varsinainen pommi Suomessa.
Tällä hetkellä noin joka yhdeksäs suomalainen sairastaa diabetesta, osa tietämättään siitä. Jos ennusteet toteutuvat, reilun kymmenen vuoden päästä sairastuneita ihmisiä on jo miljoona. Tällä hetkellä diabeteksen hoitokulut syövät 15 % koko sairaanhoidon menoista.”

Veijo:

Kyllä asia pitäisi olla tiedossa. Kun diabeteshoitoa ja sen tuloksia on tarkastettu niin tulokset ovat olleet diabeetikon kannalta suorastaan lamauttavat:

http://terveydeksesi.fix4you.se/#post330

http://terveydeksesi.fix4you.se/#post325

“Suomessa yritetään keksiä keinoja vähentää lisääntyvää kakkostyypin diabetesta ja siitä aiheutuvia kuluja.”

Veijo:

Diabetesta ei takuuvarmasti vähennetä nykyisillä erittäin kyseenalaisilla ja jopa vääriksi soitetuilla ravintosuosituksilla ja niihin perustuvilla “tutkimuksilla” hoidon parantamiseksi ja kulujen vähentämiseksi.

“Suomessa 1. ja 2. tyypin diabetesta sairastaa tällä hetkellä arviolta jo yli 500 000 ihmistä. Heistä noin 200 000 ei vielä tiedä sairastavansa tautia. Arvioiden mukaan seuraavien reilun kymmenen vuoden aikana sairastuneiden määrä kaksinkertaistuu, jos mitään ei tehdä.”

Veijo:

Tehtävää on varmasti enemmän kuin tarpeeksi mutta että jotain myös saataisiin aikaan niin olisi korkea aika alkaa myöntämään 40 vuoden kansalle päin naamaa valehteleminen. Pahinta on että kyseisiä satuja yhä edelleen puolustella valehtelemalla lisää, niin THL:n kain Diabetesliitokin taholta.

“Diabetesliiton projektipäällikkö Sari Koski näkee ennusteen yhtä kauhistuttavana.”

Veijo:

Mitäs kauhisteltavaa siinä on. TV haastattelussa äskettäin totesi Diabetesliiton edustaja että “Sitä vartenhan meillä on insuliinia”.

Diabeteksesta miljardien lasku yhteiskunnalle

“Minä pystyn tietämään, että teen oikeita asioita jos olen suunnilleen siinä keskiarvossa, mitä muutkin tekee. Pystyn siis seurata onnistumistani diabetes-potilaiden hoidossa, selittää Metsäniemi. Suurin osa diabeteksen hoitoon käytetyistä rahoista menee “tulipalojen” sammuttamiseen. Diabeteksesta aiheutuneet liitännäissairaudet aiheuttavat eniten kuluja sekä elämänlaadun heikentymistä potilaille. Kannattaisi lisätä rahaa ennaltaehkäisyyn, jotta kallita liitännäissairauksia saataisiin vähennettyä, sanoo Koski.”

Veijo:

Lopettakaa selittäminen ja alkakaa toimia niin yhä terveiden kuin diabeetikonkin hyväksi ja ennenkaikkea hävetkää.