4 portioner
(lakto-ovo-vegetaarinen)

Resepti:

Pihvit:

2 kesäkurpitsaa

1,5 rkl fiberhusk

löytynee myös suuremmista elintarvikeliikkeistä.

4 munaa

1 tlk sipulipulveria

0,5 tlk paprikapulveria

suolaa ja pippuria

50 gr voita

Tzatziki:

½ kurkku

2 dl venäläistä jugurttia tai crème fraichea

¾ dl oliiviöljyä

1 valkosipulin kynsi

puristettua sitruunamehua

yrttisuolaa

(pippuria)

Raasta kurkku raastiraudalla. Laita siivilään ja lisää hieman suolaa. Anna valua 10-15 min. ja purista myös liika vesi pois. Sekoita jugurtti tai crème fraiche ja öljy kunnolla. Purista valkosipuli ja lisää sitten kurkun kanssa kastikkeeseen. Suolaa ja pippuria maun mukaan. Lisää citruunamehu. Laita jääkaappiin maustumaan.

Raasta kesäkurpitsa raastinraudalla. Laita siivilään ja lisää hieman suolaa. Anna valua 10-15 min. ja purista myös liika vesi pois. Sekoita kesäkurpitsa ja loput ainekset (katso: Pihvit) kulhossa ja anna maustua 5 minuuttia. Paista voissa kunne pinta on kullanruskea. Tarjoile lisäksi myös hieman parsakaalia ja tomaattia.

Ravintojakauma:

10 E% proteinia

79 E% rasvaa

8 E% hiilih. (n. 10gr/annos)

katso kuva-lähde