Resepti

Vihannesspaghetti:

3 kyssäkaalia
2 kesäkurpitsaa
1 porkkana (voit jättää pois jos haluat yhä vähemmän hiilih.)
100 gr kookosrasvaa tai voita
suolaa ja pippuria

Herkkusieni/homejuustokastike:

100 gr voita
350 gr tuoreita herkkusieniä
½ purjosipulia
1 dl valkoviiniä
1 paketti homejuustoa , 140 gr
4 dl aitoa kermaa (40%)
suolaa ja pippuria

Siivuta herkkusienet ja paista ne voissa. Sienestä irtoaa melko paljon nestettä mutta älä heitä pois sitä vaan anna sen haihtua kihuttamalla niin saat enemmän makua. Kun neste on kiehunut pois lisää purjosipuli ja paista kunnes pehmenee. Lisää viini ja anna kiehua hetken aikaa. Murra homejuusto sekaan ja sekoita niin kauan että se sulaa ja sekoituu kastikkeeseen. Lisäää kerma ja mausta suolalla melko runsaalla vastajauhetulla mustapippurilla.

Spaghetti vihanneksista:

Voit tehdä spaghettia vihanneksista juustohöylällä tai perunan kuorimisveitsellä. Suosittu laite on julienne leikkuri

Sulata rasva kattilassa tai wokissa kovalla lämmöllä. Kun rasva on lopettanut kuplimisen niin lisää vihannekset. Lisää pippuri mutta odota suolan lisäämisen kanssa koska se vetää nestettä vihanneksista. Kääntele vihanneksia niin että lämpenevät ja alkavat pehmetä hieman. Älä paista liia kauan.

Tarjoile heti. Älä unohda lisätä suolaa spaghettiin. Voit myös lisätä pippuria maun mukaan. Kaada kastike spaghettin päälle ja raasta päälle parmesan juustoa.

Ravintosisältö:

8 E% proteiinia 83 E% rasvaa 7 E% hiilih. (n.15gr/annos)