(lakto-ovo)

2 pellillistä (neljälle aikuiselle ja kahdelle lapselle)

Resepti

Valkokaalisalaatti:

¾ valkokaalia

1,5 dl oliiviöljyä

noin 0,5 dl valkoviinietikkaa

basilika

mustapippuria

yrttisuolaa

Pizzapohja:

8 munaa

8 dl juustoraastetta (raasta itse, älä osta valmista)

Tomaattikastike:

30 gr voita

½ sipuli

1 valkosipulinkynsi

2 rkl tomaattipureeta

1 pakkaus tomaattimurskaa, 295 gr

0,5 rkl oreganoa

0,5 rkl basilikaa

hieman worchestershire-kastiketta

suolaa ja mustapippuria

Aloita tomaattikastikkesta. Paloittele sipuli ja valkosipuli hienoksi ja ruskista/kuullota voissa kattilassa. Lisää tomaattipuree ja anna kiehua hetken aikaa. Lisää murkattu tomaatti ja yrtit. Kiehauta, lisää worchestershirekastike, suola ja pippuri. Jos haluat sileä kastikkeen niin käytä sauvasekoitinta tai mixeriä. Anna hautua muutama minuutti ja asteta jäähtymään.

Laita uuni 200 asteelle. Raasta juusto ja vatkaa kananmunat. Sekoita nämä sitten astiassa. Jaa kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle. Paista kestellä uunia kunnes saat hyvän pintavärin. Ota uunista ja anna jäähtyä hieman.

Keitä suolalla maustettua vettä suuremmassa kattilassa. Käytä juustohöylää ja leikkaa kaalista ohuvia siivuja valkokaalista. Laita siivut siivilään ja kaada kiehuva vesi päälle. Anna valua. Sekoita öljy, viinietikka ja basilika. Mausta yrttisuolalla ja castajauhetulla mustapippurilla ja sekoita sitten kaali sekaan.

Käytä tomaattikastike ja hieman mielikuvitusta valmistaaksesi pizzat, esim. revittyä juustoa, ohuvia siivuja sipulia, siivutettuja herkkusieniä, artisokan sydämiä, vihreitä oliiveja, punaista paprikaa ja mozzarellajuustoa.

Nosta uunin lämpö 225 asteeseen ja paista kunnes kaikki on saanut hienon värin ja juusto kuplii myös keskellä pizz.

Ravintoarvo

Esimerkin mukaisella täytteellä:

26 E% proteiinia

62 E% rasvaa

9 E% hiilih.

Vitkålssalladvalkokaalisalaatti:

2 E% proteiinia

89 E% rasvaa

7 E% hiilih.

Katso kuvat ja lähde