Nyt olen myös yrittänyt saada vastauksen sydänterveysväitteistä joita RAISIO YHTYMÄ käyttää mainostuksessaan. Tuloksesta voit lukea alla.

Hei!

Ajattelin kokeilla jos teiltä löytyisi vastaus siihen millä tieteellisellä perusteella väittämänne sydänterveydestä ja terveellisestä ruokavaliuosta pitää paikkansa kolesterolia alentavan teollisuusrasvanne kohdalla?

Se että kolesteroli alenee pitää paikkansa mutta sitten se tärkein. Missä on osoitettu että kokonaiskolesterolin alentamisesta on pienintäkää hyötyä muiden kuin jo sydänsairaiden kohdalla. Ja silloinkin löytyy lääkkeitä ilman että samalla täytyy syödä halpoja teollisuusrasvoja joiden terveyshyötyä ei ole koskaan osoitettu tieteellisesti.

Olen kysynyt asiaa myös Unileveriltä ja että ymmärtäisitte miksi kysyn myös teiltä niin laitan liitteeksi “hyvää päivää – kirvesvartta” emailin vaihdon heidän kanssaan.

maili Unileverille

Kukako minä olen?

Olen vuonna 1976 Ruotsiin muuttanut savolainen Veijo Puustinen, lähtöisin rehellisten ihmisten paikkakunnalta Varkaudesta. Asun 1982 lähtien Linköpingissä, Ruotsissa. Työpaikkani oli vuoden 2011 loppuun Valtion Geoteknillinen Tutkimuslaitos (SGI). Nykyisin vietän ilman diabeteslääkitystä eläkepäiviäni enimmäkseen mökillä vaimoni ja seudun peurojen seurassa. Alueella on erinomaiset mahdollisuudet liikuntaan, marjojen ja sienien keräämiseen sekä kalastukseen. Muita kiinostukseni alueita ovat antiikki ja keräily sekä sijoittaminen osakemarkkinoilla ja rahastoissa.Kiinnostukseni LCHF ruokavalioon heräsi kun sain diagnoosin Diabetes2. En ole ikinä pitänyt lääkkeiden ehkä tarpeettomasta syömisestä ja aloin etsiä vaihtoehtoa verkosta. Löysin Annika Dahlqvistin sivun ja voin sanoa näin jälkeenpäin että onneksi en sattunut sivulle missä hän kuvaa ruokavalion laihdutushyötyjä, sillä silloin olisin jatkanut matkaa. Laihdutustulokset mitä LCHF ruokavaliolla on saatu aikaan olisivat saaneet minut ajattelemaan että kysymys on taas jostain humpuukista. Tänään tiedän paremmin. Nyt olen erittäin tyytyväinen että tutustuin tarkemmin hänen sivuunsa. Kaikki on kohdallani pitänyt paikkansa. Painoni putosi yli 30kg 7 kuukaudessa ja veren sokeriarvot asettuivat normaaleiksi.

Olen täysin ilman lääkitystä ja kaikki terveysarvot ovat OK (2015-02-20) !

Seuraan kehitystä tutkimusrintamalla päivittäin ja uskoisin itse olevani riittävän kriittinen tulosten suhteen koska olen viimeiset 30 vuotta tehnyt työtäni tieteellisessä tutkimuslaitoksessa.

Odottelen mielenkiinnolla vastaustanne niin että saan korjata omat väärinkäsitykseni blogissani joka on suunnattu Suomeen.

Sydämellisin terveisin Veijo

Ja vastaus tuli:

Hei Veijo,

kiitos palautteestanne koskien Keiju-tuotteita.

Bunge Finland Oy ei itse tuota tutkimustietoa, vaan seuraamme Keiju Alentaja- tuotteiden valmistuksessa EU:n lainsäädäntöä sekä Valtion ravitsemusneuvottelukunnan virallisia suosituksia hyvästä ravitsemuksesta.

Kolesterolia alentavien tuotteiden kohdalla noudatamme myös Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen EFSAn hyväksyttyä terveysväitettä kasvisterolien ja kasvistanolien kolesterolia alentavasta vaikutuksesta.

Koska korkean kolesterolin on osoitettu olevan yksi sydäntaudin riskitekijä, seuraamme luonnollisesti myös Suomen Sydänliiton virallisia ohjeistuksia liittyen ravitsemukseen.

Ystävällisin terveisin

Bunge Finland Oy

Kuluttajapalvelu

Kiitos vastauksesta!

Voidaan siis jälleen kerran todeta että ei enää ole olemassa pienintäkään syytä margariinien ja kevyttuotteiden valmistukseen. On täysin ymmärrettävää että yrittäjä koettaa pitkittää tulevaa loppua. Ruotsissahan margariinin myynti on täysin romahtanut ja voin myynti kasvaa, samaan aikaan kun kansan sydänterveys paranee ja diabeetikkojen (D2) määrä on kääntynyt laskuun.

Sanotaan että ennustaminen on vaikeaa-varsinkin tulevaisuude. Ei pidä paikkaansa tässä tapauksessa, terve järki ja kansalaisten valistus verkon kautta tulee tekemään tehtävänsä. Kyseiseen valistamiseen osallistun erittäin mielelläni.

Ja sitten vastauksestanne:

“seuraamme Keiju Alentaja- tuotteiden valmistuksessa EU:n lainsäädäntöä sekä Valtion ravitsemusneuvottelukunnan virallisia suosituksia hyvästä ravitsemuksesta.”

Valtion ravitsemuslautakunnan suositukset perustuvat vuosikymmenien täysin turhaan tyydytetyn rasvan pelkoon joten se ei todellakaan kelpaa perusteluksi.

1980-luvun neuvolle että sinun tulisi välttää voita ei ei edes silloin löytynyt perusteita. Koko länsimaailma sai ravintoneuvot joista ei koskaan ole pystytty näyttämään pienintäkään hyötyä. Tämähän ei ole mitään uutta sinulle joka olet seurannut blogiani mutta nyt leviää tieto kaikille muillekin.- ympäri maailman.

Uusi tieteellinen analyysi osoittaa jälleen että mainitut neuvot jaettiin täysin ilman perusteita jo alusta lähtien.

lue lisää

“Kolesterolia alentavien tuotteiden kohdalla noudatamme myös Euroopan elintarviketurvallisuusviranomaisen EFSAn hyväksyttyä terveysväitettä kasvisterolien ja kasvistanolien kolesterolia alentavasta vaikutuksesta”

Ja mitä sanoo EFSA tässä yhteydessä. EFSA sallii sen että mainonnassa kerrotaan kasvisterolien ja kasvistanolien alentavan kolesterolia. MUTTA EFSA EI SALLI MAINOSTUKSESSA VÄITETTÄ ETTÄ KOLESTEROLIN ALAENTAMISESTA OLISI HYÖTYÄ SYDÄNTERVEYDELLE. MIKSI? KOSKA SITÄ EI OLE PYSTYTTY OSOITTAMAAN TODEKSI.

“Koska korkean kolesterolin on osoitettu olevan yksi sydäntaudin riskitekijä, seuraamme luonnollisesti myös Suomen Sydänliiton virallisia ohjeistuksia liittyen ravitsemukseen.”

(lasken täydeksi huijaukseksi kokonaiskolesterolin käyttöä mainostamisen yhteydessä. Miksi-lue alempaa.)

”Korkea”kolesterooli on erittäin tavallinen

Ongelma tänä päivänä on seuraava: lääketeollisuus ei halua myydä kolesteroolilääkettä vain niille jotka sitä tarvitsevat. Ne haluavat myydä niin monelle kuin mahdollista.

Silloin ne tekevät kuten Pfizers websivu kolesterol.nu, kertoo. Annetaan ymmärtää että kaikkilla tukee olla kolesterooli alle 5. Jos on yli niin lääkkeissä löytyy. Ja sitä myydään. Lipitor on maailman eniten myyty lääke jota myytiin noin 9,000,000,000 euron edestä maailmalla vuonna 2007. Luit oikein, noin 9 miljrdin euron edestä.

Yllämainittuihin myyntilukuihin päästään kun tarkastellaan kuinka ravallinen kolesterooliarvo ”yli 5” on. Joka toisella ruotsalaisella 30 vuotiaalla on se ja 95% yli 60 vuotiaista.

Näyttää siis siltä että on täysin normaalia että kolesterooliarvo on yli 5. Lääketeollisuus meinaa että se ei ole normaalia. Asiahan olisi OK jos löytyisi todisteita sille että suurimmalle osalle ruotsalaisia joilla siis on kolesterooli yli 5 on hyötyä lääkityksestä. Sellaisia todisteita ei löydy.

Joka kolmas vanhemi ihminen syö kolesterolia laskevaa lääkettä tänä päivänä.

Lääketeollisuus on tietenkin mielissään kun yhä useampi, jopa terve ihminen joutuu lääkitykseen. Joka päivä, loppuiäkseen.

http://terveydeksesi.fix4you.se/#category16

Sydänystävällisin terveisin Veijo