Rasva on saanut takaisin anasaitsemansa aseman ravinnossamme:

Mediassa:

CNN: Fat is back: New guidelines give vilified nutrient a reprieve

CNN: Rasvan paluu ruokavalioomme

lue

Forbes: Rasvan uudelleen tuleminen: Asiantuntijat kertovat että on aika lopettaa rasvan rajoittaminen ravinnossamme.

Lue

Artikkelit perustuvat korkealuokkaisessa tiedejulkaisussa ( JAMA ) julkaistuun, kahden tunnustetun tutkijan kirjoitukseen.

lue

He kehoittavat amarikkalaisia viranomaisia täysin romuttamaan neuvot vähärasvaisesta ravinnosta. Vähärasvaisen ravinnon suositteleminen heidän mielestään ei ole pelkästään mitättömiä vaan myös terveydelle haitallisia kansanterveydelle.

“Mielestäni on tärkeää että kaikki viranomaiset tummuistavat että mitään ylärajaa rasvan käytölle ruokavaliossamme ei ole olemassa”. Näin sanoo yksi tutkijoista uutistoimisto CNN:lle. Aivan oikein. Hän sanoo myös että tyydytetty rasva on neutraali (vaaraton) sydäsairauksien suhteen.

JAMA:n artikkelista (viimeinen kappale)

“Ravinnon rasvamäärän rajoittaminen on esteenä muutokselle, hyödyttää vahingollista ravsaköyhää ravintoa, vaikeuttaa yritystä vähentää tärkkelystä ja lisättyä sokeria ja estää ravintoloita ja elintarvikkeidentuottajia tuomasta esille tuotteita joissa on enemmän hyödyllisiä rasvoja.

On korkea aika että viranomaiset korjaavat sanomansa jotka on suunnattu kansanterveyden parantamiseksi ja auttaa kanssa ymmärtämään että rasvaköyhä ravinto ei ole hyödyllistä terveydelle ja että suurempi määrä rasvaa kalorimäärästä on todisteusti terveydelle eduksi.Perustuen nykyiseen tutkimukseen ja uusinpaan DGAC raporttiin on todella tarpeellista että nykyinen suositus rasvaköyhästä ravinnosta muutetaan ja suositellan todisteusti hyödyllistä ravintoa, myös sitä mikä sisältää enemmäm hyödyllisiä rasvoja.”

Rasva on palannut. Melkein kaikki järkevät ihmiset ovat ymmäräneet sen. Useimmat ymmärtävät myös sen että rasva voi olla myö luonnollista tyydyttynyttä rasvaa. Voi on palannut areenalle.

Syö enemmän rasvaa ja koe terveysedut.

Lue myös

Blogistani voit lukea kuinka onnistut.

lähde