Olet varmaan törmännyt otsikossa mainittujen syvällä rintaäänellä jakamiin ravintoneuvoihin lukemattomia kertoja. Niisä neuvotaan syömään kaikkea kohtuullisesti, juomaan mehuja ja virvoitusjuomia kohtuullisesti, syömään terveellistä ravintoa, laskemaan kaloreita uskossa että kaloriteoria toimii myös ihmiskehossa. Sinua neuvotaan välttämään kovia rasvoja joissa THL yhdistää täysin mielettömällä tavalla tyydyttyneen rasvan ja transrasvan. Lähellä samanlaista yhdistelemistä on kehoitus syödä marjoja ja vihanneksia huolimatta siitä että marjojen ja vihannesten sokeripitoisuudella on eroa kuin yöllä ja päivällä.Niissä kerrotaan diabeetikolle että hän voi syödä hiilihydraatteja samoja määriä kuin mitä THL:n satukirja suosittelee vielä nykyisin terveelle ihmiselle (“sitä vartenhan meillä on saatavissa insuliinia”). Ja niin edelleen.

Kosdoktorn sivulta vapaasti käännettynä:

Nyt on sitten täysin viraallista tietoa se että ravintoneuvo “syö kohtuullisesti kaikkea” on pelkkää puutaheinää. Koskaan ei ole löytynyt perusteita sille että kyseinen neuvo toimisi.Olisikohan CocaColan kohtuullinen juominen parempi kuin se että jättää sen juomatta?

Uusi tutkimus osoittaa että ihmiset jotka syövät vaihtelevaa ravintoa todellisuudessa lihovat enemmän kuin he jotka syövät useimmin yksipuolista ruokaa (vyötärömitta 120% suurempi vaihtelevalla ruoalla).

Raportti

Mediassa

Aina asiat hyvin ilmaiseva dr Mozaffarian, pääkirjoittajaja johtaja Friedman School of Nutrition Science and Policy vid Tufts universitet Bostonissa.

“Hyödyllisintä ruokavaliota noudattavat syövät melko rajoitettua määrää terveydelle hyödyllisiä elintarvikkeita. Tulokset osoittavat että modernin ravinnon kohdalla neuvo “syö kaikkea kohtuudella” on huno verrattuna siihen että rajoitutaan terveydelle hyödyllisiin elintarvikkeisiin”.

raportti

Älä syö kaikkea, älä edes kohtuudella. Syö ruokaa mikä on hyödyksi terveydellesi ja vain silloin kun olet nälkäinen. Jätä kaikki roskaruoka, kevyttuotteet, margariinit, limsat, leivonnaiset jne. kaupaan jos mahdollista.Nyt on täysin luvallista nauraa ns. ravintoneuvojien ym. neuvolle “voit syödä kaikkea kohtuudella”.

lähde