Teksti VHH-ruokavaliosta Wikipediassa.

Liikaa rasvaa verrattuna ravintosuosituksiin

Ravintosuosituksissa on perinteisesti pyritty vähentämään tyydyttyneiden, niin sanottujen kovien rasvojen, mutta myös yleensä eläinperäisten rasvojen osuutta ravinnosta. On ajateltu, että sellaiset rasvat aiheuttaisivat sydän- ja verisuonitauteja. Vähähiilihydraattiset ruokavaliot taas perustuvat siihen, että pääosa ravinnon energiasta saadaan erilaisista rasvoista.

Muun muassa kliinisen ravitsemustieteen professorin Helena Gyllingin mukaan runsas eläinrasvojen käyttö johtaa sepelvaltimotautiin, sydäninfarktiin, aivoinfarktiin ja alaraajojen ahtaumatautiin.[84]

lue

Tein lisäyksen joka ei ollut sivunpitäjän mielee ja poistettiin.

Suuri määrä modernia, korkealuokkaista ja puolueetonta tutkimusta osoittaa kuitenkin että tyydyttyneen rasvan pelko on ollut täysin alaarvoisiin tutkimuksiin perustuvaa. Minkäänlaisia terveyshaittoja ei ole havaittu. Päivittäin ilmestyy tutkimusraportteja jotka vain vahvistavat sen että vähärasvainen ruokavalio on kääntymässä vuosikymmenien suurimmaksi terveysskandaaliksi liikalihavuus- ja diabetesongelman räjähtäessä käsiin.

lue

Jälleen yksi esimerkki siitä kuinka suomalaista “suojellaan” tiedolta luulojen sijaan.