Siitä huolimatta sama satuolu THL:n ja Diabetesliiton taholta vaan jatkuu.


Artikkelista:


“Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm myöntää nyt, että voilla ja muulla tyydytetyllä maaläinrasvalla pelottelu on vanhetunutta 1970-lukulaista ajattelua. Hänellä kesti viisi vuotta sulatella jo vuonna 2009 julkaistua meta-analyysia, joka osoitti kiistatta, ettei voi ja muu maitorasva tuki valtimoita. “Mä alan uskoa, että tämä on totta.[…] Kovat rasvat eivät ole valtimotautien itsenäisiä riskitekijöitä[…] Me ollaan ymmärretty asiat pikkasen väärin””, Fogelholm muotoilee nyt (marraskuussa 2014).”

Kauan tässä kestikin, vaan myönti tämä meidän professori vihdoinkin totuuden. Ihmeiden aika ei ole siis vielä ohi! Vielä, kun saataisiin pelastettua Ursula Schwabin ja Matti Uusituvan sieltä 70-luvulta tähän päivään, niin olisi se jo jotain!

lähde

asiasta muualla:

“Fogelholmin takinkäännös on katsottavissa videoidussa esitelmässä, jonka hän piti Skepsis ry:n tilaisuudesta keskiviikkona 5.11.2014, Tieteiden talon pääsalissa (Kirkkokatu 6, Helsinki), klo 18:00.
Tässä lyhyt leike, kesto noin 1 minuutti:
Fogelholm myöntää virheet kovan rasvan suhteen
Koko luento on tässä linkissä, kesto 1:19 tuntia.

lue

Asia on vakavampi kuin ehkä ensinäkemältä asiaa enemmin ajattelematta vaikuttaa.

Olen jo vuosia kysynyt seuraavaa esim. THL:ltä ja Diabetesliitolta mutta vastausta ei ole tullut.

“Onko tyydyttynyt rasva todistetusti terveydelle haitallista?”

Jos vastaus on kyllä ja riittävät perusteet löytyy niin kaikkihan on niinkuin pitääkin.

Jos vastaus on ei niin kyseessä on vuosikymmenien suurin skandaali terveydenhoidossa.

Artikkeli vastaa painavalta taholta aivan selvästi “ei”.

Se mikä tekee asian vakavaksi on se että kun tyydyttyneen rasvan vahingollisuutta terveydellemme on levitetty totuutena ja samaan aikaan viralliset ravintosuositukset on sopeutettu perusteettomaan tyydyttyneen rasvan pelkoon niin tulokset ovat näkyvissä. Ylipainoisten ja diabeetikkojen määsrä kasvaa koko ajan ja siinä sivussa seurannaisairaudet.

Kun tyydyttynyttä rasvaa alettiin välttään niin sitä korvaamaan otettiin hiilihydraatit=sokeri.

Ruotsissa selkärangalla varustettuja lääkäreitä ja tutkijoita on onneksi jo sen verran että LCHF (VHH)-ruokavalion mollaaminen mediassa ja kärryiltä pudonneiden asiantuntijoiden taholta ei enää toimi. Asiallista tietoa virallisen ravintosuosituksen haitoista ja hiilihydraattien=sokerin vähentämisestä sekä LCHF ruokavalion hyödystä tulee päivittäin. Myös mediassa on otettu asiallinen kanta ja esim. suurimmilla päivälehdillä on ollut tieheään LCHF liitteitä.

Minun kysymykseni Suomeen on edelleen:

Kuinka kauan kansa antaa vastuuntunnottomien “ravintoasiantuntijoiden” kusettaa itseää ja uskoo roskalehdistön “uutisiin” jotka eivät hyödytä ainakaan kansaa.

Vuosien aikan keräämääni tietoa voit lukea blogistani mm.

Tyydyttyneen rasvan pelosta.