Insuliiniseminaari 18.3.2017 Paikka: Rudolf Steiner koulu, Lehtikuusentie 6, 00270 Helsinki

Ihmisen verensokeria säätelee 5 hormonia, joista neljä kohottaa ja yksi laskee. Verensokeria laskeva insuliini in lisäksi kasvuhormoni. Elimistö säätää insuliinin määrää veressä varsin tiukkojen rajojen puitteissa. syömisen yhteydessä insuliinin määrä voi nousta 5-7-kertaiseksi perustasoon nähden, mutta palautuu perustasolle yleensä 2-3 tuntia ruokailun jälkeen. Mikäli perustasoa ei saavuteta 4-5 tunnin jälkeen ja mikäli perustaso jää korkeaksi (<30 yksikköä) puhutaan insuliiniresistenssistä. Korkealla pysyttelevä insuliini on suoraan yhteydessä kaikkiin yleisimpiin kroonisiin sairauksiin kuten sydän- ja verisuonitauteihin, yleisimpiin syöpäsairauksiin, tyypin 2 diabetekseen, Alzheimerin tautiin jne. Nykyinen sairaanhoito sivuuttaa insuliinin kokonaan, sen määrää mitataan aniharvoin, eikä se tästä syystä ole osana sairauksien diagnostiikkaa taikka hoitoa.

Seminaarissa, Insuliini, hyvässä ja pahassa, käsitellään elintärkeän insuliini-hormonin vaikutuksia ja seurauksia, joista yleensä ei puhuta. Sairaanhoito vähättelee insuliinin merkitystä, vaikka sen vaikutus sairastavuuteen on keskeinen. Tämän lisäksi insuliini säätelee rasvan kertymistä kudoksiin, mikä osaltaan on keskeistä lihavuuden torjumisessa ja laihduttamisessa. Luennoitsijat pureutuvat eri lähtökohdista insuliinin vaikutuksiin elimistössä, luoden osallistujalle kokonaiskuvaa, jolla on käytännöllisiä ulottuvuuksia.

lue