Maailman suurin dietisti-organisaatio, The National Academy of Nutrition & Dietetics, on valitsemassa uutta puheenjohtajaa. Yksi ehdokkaista, Neva Cochran, on teollisuuden palkkaama konsultti. Ei kai ihmeellistä että hän jakaa neuvoja jotka saavat teollisuuden juhlimaan mutta jotka ovat vähemmän hyödyllisiä terveydelle ja painonhallinnalle.

Medium:

Cochran on aikaisemmin antanut, lievästi ilmaistuna epäilyttäviä lausuntoja kuten esim. :

“Jos sinulla on fyysisesti vaativa työ, jalan liikkuva postin kantaja, rakennustyöntekijä, puutarhuri tai tarjoilija suositussa ravintolassa, niin limsa voi korvata osan kaloreista jotka palavat samalla kun limsa virkistää sinua. Jos työsi ei ole fyysisti vaativa tai haluat pudottaa painoasi niin voit valita kalorittoman limsan.”

“Aktiivisille teini-ikäisille: limsa, mehu, makeutettu tee ja suklaajuoma on hyväksi kalorien korvaamiseen ja nesteen saamiseksi.”

“Tavallinen vesi ei ole houkuttelevaa”

Lähde

CocaCola:n väitteet vastatuulessa maailmalla:

lue1

lue2

lue3

Lisäys 20170303:

Nyt myös paljastui että The National Academy of Nutrition & Dietetics on jäänyt kiinni jänyt kiinni siitä että jälkiä yritetään peitellä. Ei haluta näyttää sidonnaisuuksia teollisuuteen sokeria puolustavien tiedemiesten ja järjestöjen kohdalla.

https://mic.com/articles/169224/leaked-emails-reveal-largest-group-of-dietitians-wants-to-hide-ties-to-big-soda#.V2DZjZwAk


On tietenkin lähinnä hirvittävää että The Academy of Nutrition and Dietetics ei halua avoimuutta teollisuus-sidonnaisuuksia kohdalla. Järjestönhän on tarkoitus pitää ihmisten terveys etusijalla eikä suojella teollisuuden etuja.

Veijon lisäys:

Asiassahan ei ole sinänsä mitään uutta. Esim. Suomen Diabetesliitto on ravinnon kohdalla enemmän kiinnostunut lääkkeiden myynnin tukemisesta kuin diabeetikon hyvinvoinnista.