1. Syö oikeaa /aitoa ruokaa! Huonot ravintotottumukset ovat tänä päivänä suurempia syyllisiä sairauksiin ja kuolemaan kuin tupakointi ja alkolin käyttö yhdistettynä. Heitä pois kaikki prossesoitu ruoka kaapeistasi, erikoiseti ne jotka sisältävät sokeria ja hiilihydraatteja. Laita ruokasi alusta alkaen itse ja korvaa jälkiruoka esim. marjoilla. Jos todellakin tarvitset välipalan nii ota esimerkiksi kourallinen pähkinöitä tai pala juustoa.

2. Liiku! He jotka kävelevät 30 minuuttia viitenä päivänä viikossa elävät kolme vuotta pidempään. Käveleminen voi olla yhtä tehokkaampaa kuin juokseminen sydänsairauksien ehkäisemiseksi. Istuminen on tämän päivän tupakointia joten nouse ylös kerran tunnissaja liiku. Venyttele tai tai tee kyykkyyn/ylös liikeitä muutaman minuutin ajan. Se tekee ihmeitä terveydellesi ja säästää samalla aikaa verrattuna gym:iin menolle.

3. Varo stressiä-opettele rentoutumaan. On olemassa vakuuttavia tieteellisiä todisteita sille että krooninen stressi nopeuttaa vanhenemista. Koskaan ei ole liian myöhäistä muutokselle. Tutkimus osoittaa että jo kolmen kuukauden jakso paremmalla ruokavaliolla ja liikunnalla voi hidastaa vanhentumista jopa keski-ikäisellä. Yritä nukkua vähintään 7 tuntia yössä. Unihäiriöiden on osoitettu vahvistavan insuliiniresistenssi markööreja verenkulussa. Tämä on suurin riskitekijä sydäninfarktin yhteydessä. Yhteys löytyy myös mm. Dementiaan ja syöpään.

Lähde

Käyttöohje- tie parempaan terveyteen