Teollisuuden maksama artikkeli yhdessä kunnioitetuimmista lääketieteellisistä julkaisuista. Esimerkkinä siitä kuinka 1960 luvulla sokeriteollisuus sai kansan uskomaan että sokeri on vaaraton terveydelle.

New York Times


UCSF:n (San Francisco) tutkijat arkistoja kaivellessaan löysivät kirjeenvaihdon sokeriteollisuuden edustajien ja harvardin välillä. Tutkijat saivat 50 000 US dollaria per nenä sokerin haittojen piilottamisesta ja tyydyttyneen rasvan istuttamisesta syytettyjen penkkiin.

Pöyristyttävää- 50 vuotta mennyt hukkaan kansanterveyden hoidossa.

Alkuperäisartikkeli, Jama Internal Medicine.


lähde1


lähde2

Veijo:

Veikkaisin että ei ole kaukana kun sokeriteollisuus on samassa jamassa kuin tupakkateollisuus- puolustusmekanismit muistuttavat toisiaan todella paljon. Kaikkihan tietävät kuinka tupakkateollisuuden uskottavuudelle kävi.


Lue myös:

Yli seitsemän metriä korkea, sokeripaketeista kasattu vuori on esillä New Yorkin sydämessä. Kyseessä on terveellisten välipalojen valmistajan, KINDin, taide-installaatio. Teoksen pyrkimyksenä on avata kansalaisten silmät sille, miten paljon lisättyä sokeria lapset nauttivat.

– Tässä nähdään 20 631 kiloa sokeria. Kyseessä on sama määrä, jonka lapset nauttivat lisättyä sokeria Yhdysvalloissa viidessä minuutissa. On muutoksen aika, lukee teoksen eteen pystytetyssä kyltissä.

Installaatioon kuuluu myös lapsia kuvastavia patsaita, joiden rakentamiseen on käytetty 64 kiloa sokeria. KINDin mukaan kyseessä on määrä sokeria, jonka keskimääräinen amerikkalaislapsi syö vuodessa.

Lue