Voita vai margariinia? Keskustelua käydään edelleen. Tällä kertaa kyseessä on koulu Laholm:issa. Koulussa lapsille tarjotaam kevyttuotteita niin ettei lapsista tulisi ylipainoisia. Lasten vanhemmat saavat apua professori Fredrik Nyström:iltä, Linköpingin yliopistosta.

“Kevyttuotteiden syönnillä ei voiteta mitään koska niistä ei tule kylläiseksi niin lapset syövät pian taas. Joa on hulisaan lihomisesta niin silloin on syytä vähentää hiilihydraatteja koska nykyinen tutkimus osoittaa että hiilihydraatit lihottavat-ei rasva.”

Mediassa:

SVT Nyheter
Expressen

“ Margariini on todella kummallinen tuote. Se on keinotekoinen ja raaka-ainetta kuljetetaan samomoissa tankeissa kuin bensiiniä. On todella kummallista väittää että rasvasta on haittaa terveydelle -pitäisikö myös rasvaa sisältävä äidinmaito kieltää?” Sanoo Nyström ja jatkaa: “Puhdas voi, luonnollinen ja hyödyllinen, pitää ihmisen kylläisenä kauemmin kuin kevyttuottet. Rasva ei tee meistä lihavia”.

Margariinien kummallisuudesta voit lukea lisää täältä

lähde