Huh 20. 2012

Seuraavat neuvot on noudettu sivulta http://www.bloodsugar101.com/, joka on auttanut tuhansia diabetes2 sairastavia ihmisiä saavuttamaan normalit verensokeriarvot riippumatta siitä kuinka korkeat ne ovat olleet aikaisemmin.

1: Syö kuten tapanasi on ollut ja kirjoita ylös kaikki mitä syöt (mieluiten myös minkä verran) ja mittaa verensokerisi seuraavasti:

Herättyäsi (paastoarvo)

1 tunti jokaisen aterian jälkeen

2 tuntia jokaisen aterian jälkeen.

Ylläolevalla saat selville kuinka kauan ateriasi jälkeen korkein verensokeriarvosi näyttäytyy ja kuinka pian se palautuu normaaliksi. Näet myös mitkä ruokaaineet (leipä, hedelmät tai tärkkelys ja sokeri (hiilihydraatti) kohotavat arvojasi.

2: Vähennä hiilihydraatteja seuraavina päivinä. Jätä pois leipä, aamiaismurot, riisi, pavut, kaikki vehnätuotteet, peruna, maissi ja hedelmät. Hiilihydraatit joita syöt saavat tulla pelkästään vihanneksista.

Mittaa verensokerisi samalla tavalla kuin kohdassa 1. Näet kuinka voit vaikuttaa verensokeriisi vähentämällä eri hiilihydraatteja sisältäviä elintarvikkeita. Mitä lähemmäksi terveitä arvoja (katso alla) pääset sitä suurempi ahdollisuus sinulla on välttää komplikaatioita (seurannaissairauksia).

Paastoarvo: alle 5.5 mmol/l

1 tunti aterian jälkeen : alle 7,8 mmol/l

Kaksi tuntia ateria jälkeen: alle 6.6 mmol/l

Jos pystyt pääsemään yllämainittujen arvojen alle niin aina parempi. The American College of Clinical Endocrinologists suosittelee diabeetikoille verensokeria alle 7,8 mmol/l 2 tuntia aterian jälkeen.

Kun olet saavuttanut normaalit verensokeriarvot voit alkaa varovasti lisäämään hiilihydraatteja seuraamalla samaan aikaan tihein mittauksin. Lopeta hiilihydraattien lisääminen välittömästi kun kun alat mennä yli yllämainittujen arvojen. Uudemmat tutkimukset osoittavat että verensokeriarvot aterian jälkeen ovat paras pitkäaikaisseurausten, esim. sydänongelmien, ilmaisija.

3: Testaa, testaa, testaa!

Muista että kilpailet vain itsesi kanssa. Vaihtele aterioitasi. Testaa, testaa, testaa!

Opi näkemään mitkä elintarvikkeet aiheuttavat verensokeri-huippuja ja mitkä aiheuttavat makeanhimoa ja näläntunnetta.

Opi näkemään mitkä elintarvikkeet pitävät verensokerisi terveellä tasolla.

Huolimatta siitä mitä muut sanovatkaan jonkun elintarvikkeen ominaisuuksista mutta jos näet että elintarvike kohottaa verensokeriasi niin jätä se pois. Verensokerimittarisi on paras apusi kertomaan millainen diabetes-ruokavalio sopii juuri sinulle. Noudata sitä oman terveytesi vuoksi.