Maa 2. 2013

Jälleen kerran kertomus siitä mitä tapahtui kun diabeetikko (D2) siirtyi LCHF ruokavaliolle.

Lääkärissä 1 vuosi LCHF ruokavalion aloittamisen jälkeen (diabetestarkastus):

“Mitä olet tehnyt”, kysyyy hän hymyillen.

”Olen alkanut noudattamaan LCHF ruokavaliota” sanon.

”Minä arvasin että siitä on kysymys” sanoo lääkärini

Kaikki arvot ovat niinkuin pitää. Verensokeri on normaali, kolesteroliarvot ovat hyvät kuten muutkin arvot mitkä verikokeista selviää (sitä ne ei olleet vuosi sitten). Vyötärömitta on pienentynyt 13cm ja useita kiloja on kadonnut ja lihakset lisäätyneet mielestäni joten rasvapaino on pienentynyt huomattavasti.

Olen myös täysin lopettanut diabeteslääkeiden käytön (ei tarpeellista enää) lukuunottamatta puolikasta diabetestablettia jonka otan päivittäin. LCHF ruokavalio tekee sen että en tarvitse enempää.

Sitten saan kuulla sen hauskan (tai vähemmän hauskan) asian: Lääkärini sanoo että monet hänen potilaistaan ovat omaaloitteisesti siirtyneet LCHJF ruokavaliolle. Kaikki nämä ovat pudottaneet painoaan, parantaneet arvojaan, tulleet terveemmäksi ja voivat huomattavasti paremmin kuin ennen.

”Fantastista” toteaa lääkärini ja lisää, ” Minä en voi suositella LCHF ruokavaliota potilailleni koska meidän täytyy noudattaa Sosiaalihallituksen suosituksia. Koko kansakunta on sokerimyrkytetty”.

Onneksi olkoon kirjoittajalle!

Kostdoktorn:in kommentti:

Mitä tulee lääkärisi lausuntoon siitä että hän ei voi suositella LCHF ruokavaliota niin voidaan todeta että kyseessä on tänä päivänä tavallinen väärinkäsitys ja tiedon puute. Totta kai lääkäri voi suositella LCHF ruokavaliota. Itse olet tehnyt sitä 6 vuotta sopiville potilaille melkein päivittäin ja sammoilla tuloksilla kuin kirjoittaja kertoo.

Lähde

Minun kommenttini:

Montako sataa (tuhatta tai kymmentätuhatta) tällaista käytännön kokemusta tarvitaan julkaistuna ennenkuin virallinen taho kääntää kellkkansa? Monenko diabeetikon terveys täytyy pilata mihinkään perustumattomilla suosituksilla ja “asiantuntijoiden” jääräpäisyydellä? Motntako tarpeetonta näönmenetystä, motako amputointia tarvitaan ennekuin vastaavassa asemassa olevat suostuvat myöntämään virheensä? Käynnissä on nykyisillä suosituksilla suuri skandaali terveydenhoidossa!