Hei 1. 2013

Alkaa tuntua saman asian toistolta kerta kerran jälkeen. Tutkimus tutkimuksen jälkeen näyttää sen että vähähiilihydraattinen ruokavalio on paras diaeetikolle. Täysin malaisjärjen mukaista koska kyseisellä ruokavaliolla diabeetikko välttää elintarvikkeita jotka kohottavat verensokeria.

Sairaanhoito toimii entiseen malliin, kuin strutsi, pää hiekkaan. Nyt tuli jälleen uusi korkealuokkainen (korkeinta luokkaa, RTC) tutkimus jota strutsit ei näe:

Raportti

Tutkimuksessa verrattiin tiukahkoa LCHF-ruokavaliota (50gr hh/päivä) vapalla rasvamäärällä ja vähärasvaista kalorirajoitettua ravintoa diabeetikolle. LCHF saavutti selvästi paremmat tulokset niin verensokerin kuin painonhallinnankin osalta ja sen lisäksi lääkityksen tarve väheni. Kolesteroli ei sekään heikentynyt.

Jotkut kriitikot tulevat tietenkin sanomaan että tutkimus on liian pieni (34 osanottajaa). Mikä kriitikoilta jää homaamatta on se että jos jo näin pienellä tutkimuksella saadaan näkyviin täysin selviä etuja niin teho saattaa olla todella suuri.

Mitä mieltä itse olet?

lähde