Elo 26. 2013

Jälleen kerran lääkäri joka on täysin yllättynyt. Ei ole ensimmäinen kerta kun lääkäri törmää LCHF ruokavalion tehoon D2:sen yhteydessä.

Tässä jälleen joillekkin uskomaton tarina:

E-mail:

Hej Andreas.

Alkuun haluan kiittää sinua fantastisesta blogistasi. Teet täysin uskomattoman hyvää työtä.

Luen blogiasi joka päivä ja olin myös yhdessä samboni kanssa seuraamassa sinun ja Jonaksen luentoa Malmössä.

Kysymykseni koskee tiukkaa LCHF ruokavaliota (fakir) jota juuri nyt noudatan, Olen tyypin2 diabeetikko, pitkäsokeri oli 41 viimeisimmässä mittauksessa. Huippuhyvä lääkärini mielestä. Hän ei voinut käsittää mitä oli tapahtunut ja sanoi että mitä ikinä teetkin niin jatka samalla tavalla. Pitkäsokeri oli 80 kun diabetekseni huomattiin 2011 ja lääkitykseksi tuli Metformin. Valitsin itse LCHF ruokavaliolle siirtymisen jolloin pitkäsokeri putosi 41 6-7 kuukaudessa.

Sitten itse kysymykseen. Minulla ei ole vaikeuksia verensokein kanssa nykyisin mutta ihmettelen sitä voiko verensokeri mennä liian alas tällä ravinnolla? Onko terveellä mahdollista saada liian alhainen verensokeri noudattamallani LCHF ruokavaliolla? Kuinka matala on verensokeri normaalirajoissa niin terveellä kuin tabelettihoidossa (metformin) olevalla D2:lla.

Olen todella kiitollinen jos sinulla on aikaa vastata, Voit myös julkaista tarinani jos siitä on hyötyä muille.

Mvh Sandra + Sambo

PS: ”LCHF/fakir on erittäin tiukka LCHF ruokavalio, erittäin vähän hiilihydraatteja..

Vastaus (kostdoktorn)

Hej Sandra!

Jos lääkityksenäsi on pelkästään Metformin niin et voi koskaan saada liian alhaista verensokeria ruokavaliollasi. Vaara saada liian alhainen verensokeri tulee insuliinin ja insuliinia vapauttavien tablettien käytössä.

Laitan tarinasi blogiini. ”Mita ikinä tetkään niin jatka samalla tavalla”, hauskasti sanottu lääkäriltäsi.

Hyvää vointia,

Andreas

(Oma lisäys: normaali verensokeri (paasto) on 4-6mmol/l)

lähde