Lok 22. 2011

Hyvä luento professori David M. Diamond:ilta. Omien terveysongelmiensa takia hän alkoi lukea enemmään ravinnosta ja terveydestä. Ei kestänyt kauankaan kun hän huomasi että suuri osa siitä mihin tänään uskomme perustuu erittäin huonolaatuiseen tieteeseen, ennakkoluuloihin ja taloudelliseen hyödyntavoitteluun.

Olen samaa mieltä, kuitenkin pienellä huomautuksella.

Kolesteroli ja rasvainen ruoka

Diamond väittää että rasvainen ruoka ei kohota kolesterolia. Jotkut eivät saa korkeampaa kolesrterolia mutta useimmilla havaitaan pieni nousu kokonaiskolesterolissa. Sen pienen nousun kuittaa kuitenkin se että jakauma parantuu. Se mikä nousee eniten on HDL, hyvä kolesteroli. HDL:n nousun tuloksena riski sydän- ja verisuonisairauksille laskee huomattavasti.

Täytyykö joka asiassa olla erimieltä?

Uskon että on erittäin tärkeää että emme mene ansaan josaa kyseenalaistamme kaikki vallitsevat ideat, Se, että että tyydytetyn rasvan pelko oli pelkkä erehdys ei tarkoita sitä että kaikki vallitsevat ideat (kasvihuoneilmiö, rokotteet, statiinit sydänsairaille) on väärin.

Totta kai voi virheitä löytyä muillakin alueilla mutta on tärkeää keskittyä yhteen asiaan. Kerrallaan. Muussa tapauksessa toisilla on ehkä vaikeuksia ottaa sinua vakavissaan.

Kaikkein tärkeintä on tietenkin ollaväittämättä vastaan oikeassa olevia vallitsevia käsityksiä. Rasvainen ruoka kohottaa keskimäärin kolesterolia hieman, rasvainen ruoka kohottaa hyvää kolesterolia. Ja se on hyvä.

Luentoon kuuluva Power Point:

linkki

“Diamond said he found convincing research that has shown it is the carbohydrates (sugar) in your food that raises cholesterol and triglyceride levels, not the fat.”

“Diamond sanoo löytäneensä vakuuttavaa tutkimusta joka näyttää sen että hiilihydraatit (sokeri) ravinnossasi nostaa kolesteroli ja triglyceridien tasoa, ei rasva.”

“Ultimately it is the high levels of sugar in your blood that can kill you,” Diamond said.”

“Se mikä sinut voi tappaa on korkea verensokeri” Diamond sanoo.

Lähde