Kes 7. 2012 – lchf3356 Muokkaa |

”Lopultakin saamme syödä enemmän rasvaa”

(Osittainen käännös:)

Uudet suositukset seuraavat paremmin tieteellisten tutkimusten näyttämää. Nykysisten suositusten rasvavaroituksille ei löydy minkäänlaista tieteellistä perustaa.

Uuusien suositusten mukaan meidän tulee vähentää elintarvikkeiden joissa on nopeita hiilihydraatteja käyttöä. Koskee erikoisesti makeutettuja virvoitusjuomia mutta myös vaaleita leipia ja hienoksi jauhettuja viljatuotteita muissa muodoissa.

”Mielestäni suositus siirtymisestä kevyttuotteisiin meijerituotteiden kohdalla ja voin korvaaminen margariinilla on heikoimmalla perustalla uudessa ehdotuksessa.”

(Karin Boijs, Tiedetoimittaja, Dagens Nyheter)

http://www.dn.se/nyheter/sverige/antligen-far-vi-ata-mer-fett

Kostdoktorn:in kommentti:

Olen itse sitä mieltä että neuvo vähentää lihan syöntiä on myös heikolla pohjalla perustuen epävarmoihin seurantatutkimuksiin (http://lchf3356.blogit.fi/iltalehti-jatkaa-tollolinjalla).

Asia on kuitenkin pieni yksityiskohta tässä yhteydessä ja eihän LCHF tarkoita sitä että syödään enemmän lihaa. Lihamäärä voi pysyä ennallaan kunhan hiilihydraatit korvataan rasvaisella ruoalla. Low Carb High Fat on ruokavalion nimi, ei High Protein

Hatunnosto Karin Bojs:ille..

http://www.kostdoktorn.se/dn-antligen-far-vi-ata-mer-fett/

Oma kommenttini:

Olen yhä sitä mieltä että neuvotteluun kokoontuneet asiantuntijat ovat selkärangattomia teollisuuden lismailijoita joilla yhdelläkään ei ole rohkeutta kertoa mitä todella on tapahtunut viimeisten vuosikymmenien aikana. Onko todella niin vaikeaa myöntää se minkä kansalaiset suurelta osalta jo tietää: Nykyisille ravintosuosituksille ei löydy minkäänlaista tieteellistä perustetta. Diabeettikkoja hoidetaan hiilihydraatilla (=sokerilla) lääketehtaiden ylistyslaulun kaikuessa taustalla.