siirtyi LCHF ruokavaliolle!

Mar 19. 2012

Professori ja ”rasittavien urheilusuoritusten vaatiman pastalatauksen” isä Timothy Noakes on siitrynyt LCHF ruokavaliolle. Miksi? Hänellä on todettu insuliiniresistenssi ja hän on varassa saada diabeteksen jos hän jatkaa hiilihydraattien syömistä. Haastattelu julkaistiin Runners World:issä.

http://www.runnersworld.co.za/nutrition/novel-dietary-ideas/

Vähän ajateltavaa teille jotka ”lataatte” pastalla Vasaloppia tai jotain muuta vaativaa urheilusuoritusta varten kuten Nokes aikaisemmin kirjoiti kirjassaan ”Lore of running”. Kirjassa hän kuvaa kuinka tulee ladata pastalla jaksaakseen ja saadakseen mahdollisimman paljon energiaa. Tulevassa kirjassaan hän kehoittaa lukijoitaan repimään kirjastaan ”Lore of running” pois juuri kysyeiset sivut ja liimaamaan sinne sivut uudesta kirjastaan, sivut jotka käsittelevät LCHF ruokavaliota.

Veijon kommentti:

Näin ne napit yhä edelleen tippuu vahasta takista. Nokes on yhtä hyvä esimerkki siitä kuinka mielipide tieteen mukana vaihtuu kuin amerikkalaisen diabetesliiton entinen puheenjohtaja joika saatuaan diabeeteksen siirtyi aikaisemmin kovasti vastustamalleen vähähiilihydraattiselle ruokavaliolle.

Tässäpä taas vähä miettimistä niin ravintoasiantuntioille kuin urheilun puolella työskenteleville. Onnistuuko vanhojen tyhjän päällä seisovien suosisten repiminen oppikirjoista??

lähde