Elo 25. 2013

Pitäisikö sinun syödä säännöllisesti (usein) pudotaaksesi paisoasi? Kummallista kyllä näyttää siltä että monet ravintotietäjät luulevat niin.

Erittäin miellyttävä ravintoexpertti P4:ssä (radiokanava) kertoi kuinka sinun tulee tehdä pudottaaksesi painoa. Tärkein neuvo oli että sinun tulee syödä joka 3:s tunti! Se antaisi mukamas parhaat edellytykset rasvanpolttoon (painonpudotukseen)!

Hän varoitti myös (tietenkin) LCHF ruokavaliosta koska eihän ole hyödyllistä ahta itseensä pekonia niin että sitä pursuu korvista. Ikäänuin joku tekisi niin. Hänen mielestään jos haluat pudottaa painoasi voit syödä makeisia, elämästähän täytyy myös nauttia.

Palataanpa todellisuuteen.

Joka kerta kun syöt hiilihydraatteja sulkeutuu rasvanpolttosi koska insuliinia vapautuu elimistöösi. Kun syöt hiilihydraatteja (sokeria, kaakkua, leivoksia, sokeria) joka kolmas tunti niin se on paras tapa saada painosi NOUSEMAAN, ei laskemaan.

Jos haluat pudottaa painoasi niin ei sinun kannata kellon mukaan ahtaa itseesi enemmän ruokaa kuin mitä tarvitset. Kuinka joku voi uskoa jotain niin tyhmää??

Vähän lisää.

Jos jättää jonkun aterian väliin johtaa terven järjen ja myös tutkimusten mukaan siihen että syöt vähemmän, ei päinvastoin.

lähde

Vähän omia ajatuksia:

3:n tunnin välein ja runsaasti hiilihydraatteja syömällä ajaudut kyllä helpolla juuri tutkimukseen perustuvaan kuvioon joka sanoo että kun verensokerisi alkaa taittua alas kertovat aivosi sinulle että sinulla on nälkä tai sitten pitää saada jotain makeaa. Vähillä hiilihydraateilla verensokeri ei nouse ja aivot jäävät ilman nälkäsignaalia siihen saakka kunnes sinulla TODELLA on nälkä ja on aika syödä itsensä kylläiseksi.

Kun rasvasolusi ovat auki (ei korkea insduliinitaso) niin kehosi poltaa rasvaa 24 tuntia vuorokaudessa. Tähän tosiasiaan perustuu joidenkin asiaa ymmärtämättömien väitös siitä ett VHH ruokavaliolla ei liikuta koska rasva palaa muutenkin. Todellisuus on tietenkin päinvastainen. LCHF ruokavaliolla liikutaan koska painon pudotessa liikkuminen on koko ajan helpompaa ja tulosta tulee normaaliliikunnalla. Liikunta (terveyden ylläpitämiseksi) on meille kaikille tarpeellista. Kysymys on siitä haluaako painoansa pudottaa joksenkin tehottomalla riehumisella kun samaan aikaan syä väärin vai antamalla kehon hoitaa asian niin tehokkaasti kuin mahdollista.

On syytä muistaa että kehon sopeutuminen rasvapolttajaksi vie muutaman viikon tiukalla LCHF ruokavaliolla.