Mar 2. 2012

Nyt alkaa taistelu sokerin turvallisuudesta ravinnossamme.

Onko sokeriteollisuus käyttäytynyt viime vuosikymmeninä samalla tavalla kuin tupakkateollisuus? Ovatko ne sijoittaneet jättiläismäisiä summia kansalaisten harhauttamiseen ja tehneet kaikkensa estääkseen varoituksia sokerin vaarallisuudesta tulemasta kansalaisten tietoon?

Äskettäin esiintulleet asiapaperit kertovat asian olevan juuri näin.

Tieteisjouralisti Gary Taubes on kirjoittanut pitkän ja hyvän artikkelin suuren sokeriteollisuuden makeista valheista:

Artikkeli

Yhteenvetona artikkelista voidaan sanoa että sokeriteollisuus on tehnyt kaikkensa sokerin aiheuttamien terveysvaarojen ( liikalihavuus, diabetes, karies, sydänsairaus) peittämiseksi. Juuri samoin kuin tupakkateollisuus pitkään onnistui estämää tiedot tupakoinnin vaarallisuudesta.

Tänä päivänä on tupakkateollisuus hävinnyt taistelun. Kuinka kauan onnistuu sokeriteollisuus pettämään kansalaisia?

Lähde