Jou 9. 2012

Onko liiallinen määrä hormoonia nimeltä insuliini syy tavalliseen liikalihavuuteen? Kyllä, kaikella todennäköisyydellä.

Täsää jälleen ärsyttävä uusi tutkimus insuliini-teorian kieltäjille. Rotat jotka geneettisesti modifioitiin tuottamaan vähemmän insuliinia pysyvät laihoina huolimatta siitä että syövät ruokaa joka tekee tavallisen rotan liikalihavaksi.

Insuliinin määrä oli ainoa ero laihojen (vähän insuliinia) ja liikalihavien (paljon insuliinia) välillä.

Tutkijat, jotka julkaisevat löytönsä erittäin arvostetussa julkaisussa Cell Metabolism, päätyvät johtopäätökseen että korkeat tasot rasvaa varastoinaa insuliinia on syynä tavalliseen liikalihavuuteen.

Artikkeli

Ihmisillä suurimpana syynä korkeisiin insuliinitasoihin on runsaan huonojen hiilihydraattien nauttiminen. Ei siis ole mikään sattuma että vähähiilihydraattinen ruokavalio toimii kaikissa tutkimuksissa painonhallinnassa paremmin kuin muut ruokavaliot.

Linkki1

Eli kuten amerikkalaisilla on tapana sanoa: It`s the insulin, stupid.

Lähde

lue myös: http://lchf3356.blogit.fi/suurin-syyllinen-liikalihavuuteen-insuliini/