Väite jonka olet kuullut usein: Liikalihavuus johtuu geeneistäsi. Väite ei pidä paikkaansa-ei ainakaan sillä tavalla kuin useimmat käsittävät sen.

Totuus on se että herkkyytemme lihomiseen, verrattuna muihin ihmisiin, on pitkälle geeneistä riippuvainen. Kuitenkin se jos lihomme riippuu ympäristötekijöistä ja kuinka sopeudumme niihin.

Uusi meta-analyysi osoittaa tämän erittäin hyvin. FTO-geeni, joka on oletettavasti vahvin “liikalihavuusgeeni”, korreloi vahvasti liikalihavuuden kanssa. Tästä huolimatta ovat henkilöt joilla tämä geeni on ainoastaan pari kiloa painavampia kuin keskivertopaino. Sen lisäksi putoaa heidän painonsa painonpudotusryhmissä täysin samalla tavalla kuin muillakin.

Mediassa:

The Guardian

British Medical Journal

Meta-analyysi osoittaa että he joilla on mainittu geeni voivat pudottaa painoaan aivan samalla lailla kuin muutkin. Ainoa ero on siinä että he illä on toisenlainen peruspaino. Samassa ympäristössä ja samoilla tavoilla he tulevat aina painamaan hieman enemmän kuin muut, Saavuttaakseen saman painon heidän tulee työskennellä hieman kovemmin ja järkevämmin.

Maailma ei ehdottomasti ole oikeudenmukainen. Kun tavoitellaan normaalipainoa joutuvat jotkut ponnistelemaan enemmän kuin toiset. Kuitenkin on omat tekemisemme, ympäristö ja omat tapamme paljon suurempia tekijöitä kuin geenit. Geenit eivät ole mikään kohtalo.

Mitä siis tehdä likalihavuuden välttämiseksi?

Ota LCHF ruokavalio elämäntavaksi. Jos haluat lisää vaikutusta niin yhdistä jaksottaiseen paastoon (5:2)

LCHF

Terveelle

Laihduttajalle

Diabeetikolle

lähde

Pelkäätkö rasvaa?