Niin siinä sitten kävi. Kuluttajat ovat jo kauan olleet asiasta perillä. Margariinien käytölle ei ole olemassa pienintäkään syytä.

Aikaisemmin mediassa:

lue

Ja nyt sitten tuli ryömiminen alttarille:

Unilever-jättiläismäinen margariinien valmistaja myy margariiniyksikkönsä kannattamattomana!

media1

media2

lähde

Ilosanoma terveydestää välittäville ei turhaa tyydyttyneitä rasvoja pelkääville.

lue

Vieläköhän löytyy tarpeeksi kärryiltä pudonnutta yhtiötä joka ostaisi myytteihin perustuviin tuotteisiin keskittyneen osuuden Unileveristä??

Mitä sanoo THL???

Ravintosuositus 2014:

https://www.evira.fi/elintarvikkeet/terveytta-edistava-ruokavalio/ravintoaineet/rasvat/

“Käytä leivälle kasvirasvalevitettä ja suosi kasviöljyjä

Ruoan rasvojen tulisi olla koostumukseltaan pääosin pehmeitä ja kovan rasvan osuuden tulisi olla mahdollisimman pieni. Pehmeitä rasvoja saat parhaiten kasviöljyistä ja niitä runsaasti sisältävistä rasiamargariineista, levitteistä ja juoksevista kasvirasvavalmisteista eli ”pullomargariineista”. Näiden näkyvien rasvojen laatua ja määrää voit hallita helposti. Siksi on tärkeää, että et jätä niitä pois ruokavaliostasi.

Sipaise leivälle kasviöljypohjaista rasiamargariinia tai levitettä. Lisää salaatteihin pieni annos öljypohjaista kastiketta. Ruoanvalmistuksessa ja leivonnassa kannattaa käyttää kasviöljyä, rasiamargariineja, kasvirasvalevitteitä tai ”pullomargariineja”. Rypsiöljy on erityisen suositeltavaa monipuolisen rasvahappokoostumuksensa vuoksi. Voi ja maitorasvaa sisältävät rasvaseokset sekä kovat leivonta-margariinit sisältävät runsaasti kovaa rasvaa samoin kuin kovetettu kasvirasva, kookosrasva, kookosmaito ja palmuöljy. Käytä niitä vain harvoin.”

THL ei tietenkään tapansa mukaan sano yhtään mitään vaan hautaa päänsä hiekkaan.

Olisikohan VitaePro seuraava uhri tiedon alttarille???