Onko sinullekin uskoteltu että kokojyväleipä on hyvä valinta? Että siitä olisi apua verensokerin hallinnassa? Luulot eivät välttämättä pidä paikkansa.

diagrammin leipätyypit:

valkoinen leipä

tummaleipä

ruisleipä-69% kokojyvä ruista

kokojyvä ohra

täysjyvä (kivijauhettu)

pitaleipä

annos kaurapuuroa

Vilkaiseppa graafia joka näyttää erilajisten leipien ( yksi leipäpala, 30gr.) vaikutuksen verensokeriin verrattuna yhteen (1) teelusikalliseen sokeria (4gr). Mikä tahansa leipäpala vastaa useampia teelusikallisia sokeria! Jos sinulla on diabetes niin pysy erossa leivästä huolimatta siitä että Diabetesliitto yhä suosittelee useampaa siivua päivässä.


Näin kertoo Suomen Diabetesliitto:

“Älä vähennä hiilihydraatteja liikaa: ruokavalion monipuolisuus ja elimistön riittävät sokerivarastot taataan noin 130 grammalla hiilihydraatteja päivässä. Sen saat päivän mittaan esimerkiksi seuraavista ruuista: neljä ruisleipäviipaletta, kaksi lasillista maitoa, kaksi hedelmää, 2 dl marjoja, yksi peruna, 200 grammaa juureksia.”

liiton sivu

Ylläolevalla taataan pelkästään se että lääketehtaat rikastuvat (kommentti Veijo)
Lisää tietoa Elintarvikkeista, mm. marjoista ja hedelmistä:

Lue


Leipää vähemmillä sokereilla/hiilihydrateilla. Ei nosta liikaa verensokeria:

Täällä

lähde1
lähde2